Cristian Terheș, contestatarul de serviciu în momente cheie

Data:

spot_img

Decizia de renumărare a voturilor decisă de judecătorii Curții Constituționale (CCR) a fost făcută în urma unei sesizări făcute de Cristian Terheș, individ dispus oricând a ajuta partidul.

Ales europarlamentar în două rânduri, prima dată pe listele PSD, susținut de Dan Voiculescu, apoi pe listele AUR și plecat din partid după ce s-a văzut la Bruxelles, Cristian Terheș nu este pentru prima dată când se face util pentru a scăpa de personaje incomode din funcții.

 A formulat plangere la Inspecția Judiciară împotriva fostei președinte a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) Cristina Tarcea. Ea a fost judecată apoi disciplinar de gruparea din jurul judecătoarei Lia Savonea și obligată să se pensioneze.

În august 2018, Romanian Community Coalition, organizaţie neguvernamentală a lui Terheș, înregistrată în SUA și cu activitate suspendată, sesiza Inspecția Judiciară din România și o reclama pe șefa instanței supreme de atunci, Cristina Tarcea, că ar fi încălcat diverse regulamente, pretext pentru IJ să înceapă cercetarea disciplinară a judecătoarei.

La momentul respectiv, doleanțele lui Terheș au fost îndelung analizate de IJ și de judecătorii din CSM loiali șefei instituției, Lia Savonea.

Citește și: BREAKING CSAT: Au existat atacuri cibernetice pentru a influența alegerilor prezidențiale. CSAT susține că un candidat a beneficiat de o expunere masivă pe TikTok, dar nu dă numele lui Călin Georgescu

Intervenție acceptată în mod bizar

În decembrie 2021, asociația lui Terheș a încercat să intervină în dosarul trimiterii preliminare la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în privinta Secției speciale de anchetare a magistraților (SIIJ). Ulterior, CJUE a constatat că fosta secție de anchetare a magistraților nu e conformă statului de drept.

În vara acestui an, judecătoarea Adriana Ispas, colega de complet a Liei Savonea, a cerut Parchetului General redeschiderea anchetei față de procurorii Ciprian Man și Cristian Ardelean, după ce cazul a fost clasat. Asociația lui Terheș a atacat clasarea fără vreun interes, însă Ispas a stabilit contrariu și a cerut PG să continue ancheta față de cei doi procurori de la DNA.

Europarlamentar votat pe listele AUR dar apoi trecut la Partidul Național Conservator Român pe care-l și conduce, Terheș are la Bruxelles ca asistenți pe Roxana Cristea, Hermann Kelly și Elena Cătălina Ștefănescu. Ultima a fost deputat PSD de Teleorman până în 2016, este absolventă a Institutului Pușkin din Moscova și a fost secretara lui Liviu Dragnea.

Hermann Kelly este șeful Partidului Irlandez al Libertății și militează pentru ieșirea Irlandei din UE, chiar din postura de asistent al unui europarlamentar.

Citește și: BREAKING Curtea Constituțională a cerut renumărarea voturilor și a amânat pentru vineri deciziile privind cererile de anulare a primului tur al alegerilor

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Expert Forum: Banii pentru partide, o problemă nerezolvată

Expert Forum adresează o scrisoare deschisă Guvernului, Parlamentului și...

Pediatrii din Iași cer interzicerea comercializării petardelor. 30 de copii au ajuns la spital

Pediatrii din Iași cer interzicerea comercializării petardelor, după ce...

Nicu Ștefănuță, apel la viitorul președinte al României: „va trebui urgent să învețe relații internaționale”

Nicu Ștefănuță, apel la viitorul președinte al României: „va...