Cristian Terheș, contestatarul de serviciu în momente cheie

Data:

spot_img

Decizia de renumărare a voturilor decisă de judecătorii Curții Constituționale (CCR) a fost făcută în urma unei sesizări făcute de Cristian Terheș, individ dispus oricând a ajuta partidul.

Ales europarlamentar în două rânduri, prima dată pe listele PSD, susținut de Dan Voiculescu, apoi pe listele AUR și plecat din partid după ce s-a văzut la Bruxelles, Cristian Terheș nu este pentru prima dată când se face util pentru a scăpa de personaje incomode din funcții.

 A formulat plangere la Inspecția Judiciară împotriva fostei președinte a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) Cristina Tarcea. Ea a fost judecată apoi disciplinar de gruparea din jurul judecătoarei Lia Savonea și obligată să se pensioneze.

În august 2018, Romanian Community Coalition, organizaţie neguvernamentală a lui Terheș, înregistrată în SUA și cu activitate suspendată, sesiza Inspecția Judiciară din România și o reclama pe șefa instanței supreme de atunci, Cristina Tarcea, că ar fi încălcat diverse regulamente, pretext pentru IJ să înceapă cercetarea disciplinară a judecătoarei.

La momentul respectiv, doleanțele lui Terheș au fost îndelung analizate de IJ și de judecătorii din CSM loiali șefei instituției, Lia Savonea.

Citește și: BREAKING CSAT: Au existat atacuri cibernetice pentru a influența alegerilor prezidențiale. CSAT susține că un candidat a beneficiat de o expunere masivă pe TikTok, dar nu dă numele lui Călin Georgescu

Intervenție acceptată în mod bizar

În decembrie 2021, asociația lui Terheș a încercat să intervină în dosarul trimiterii preliminare la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în privinta Secției speciale de anchetare a magistraților (SIIJ). Ulterior, CJUE a constatat că fosta secție de anchetare a magistraților nu e conformă statului de drept.

În vara acestui an, judecătoarea Adriana Ispas, colega de complet a Liei Savonea, a cerut Parchetului General redeschiderea anchetei față de procurorii Ciprian Man și Cristian Ardelean, după ce cazul a fost clasat. Asociația lui Terheș a atacat clasarea fără vreun interes, însă Ispas a stabilit contrariu și a cerut PG să continue ancheta față de cei doi procurori de la DNA.

Europarlamentar votat pe listele AUR dar apoi trecut la Partidul Național Conservator Român pe care-l și conduce, Terheș are la Bruxelles ca asistenți pe Roxana Cristea, Hermann Kelly și Elena Cătălina Ștefănescu. Ultima a fost deputat PSD de Teleorman până în 2016, este absolventă a Institutului Pușkin din Moscova și a fost secretara lui Liviu Dragnea.

Hermann Kelly este șeful Partidului Irlandez al Libertății și militează pentru ieșirea Irlandei din UE, chiar din postura de asistent al unui europarlamentar.

Citește și: BREAKING Curtea Constituțională a cerut renumărarea voturilor și a amânat pentru vineri deciziile privind cererile de anulare a primului tur al alegerilor

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related