Criză de medicamente la Spitalul de Boli Infecţioase din Iași. Pacienți internați cu COVID primesc doar jumătate din schema de tratament

Data:

Imagini de coşmar în continuare în spitalele din Iaşi, cu noi recorduri absolute la infectaţi dar şi la morţi: 757, respectiv 27. Mai grav: sunt stocuri insuficiente de medicamente vitale pentru pacienţii Covid. Semnalul de alarmă vine din partea dr. Carmen Dorobăţ, medic primar la Spitalul de Boli Infecţioase şi fost manager al unităţii medicale. Este vorba în special de remdesivir şi tocilizumab. Schema de tratament s-a înjumătăţit efectiv pentru cei dependenţi de oxigen, pentru că aceste produse sunt în cantităţi insuficiente în magaziile spitalelor. Inclusiv la Spitalul de Boli Infecţioase. Care este cauza acestor lipsuri grave, ce pot ucide cu zile?

Conducerea DSP Iaşi recunoaşte că în acest moment există o criză a medicamentelor care sunt administrate bolnavilor de COVID-19. Şi nu cei asimptomatici sau cu forme uşoare sau medii, ci pentru cei la care o zi fără aceste pastile înseamnă un pas în faţă spre secţia ATI. La aceasta se adaugă criza de oxigen care loveşte toate unităţile medicale.

Citiți articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related