Criza locurilor de veci în cimitirele din Iași crește prețurile pe „piața neagră” | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Criză a locurilor de veci în cimitirele din Iași. Primăria a început demersurile pentru amenajarea unui nou cimitir.

Municipiul Iași se confruntă de mai mulți ani cu o criză a locurilor de înhumare. Din informațiile ZDI, în prezent, doar 200 de locuri mai sunt disponibile în sistem de rezervă. În restul cazurilor, locurile de veci sunt concesionate în situații justificate.

Criza din cimitire încurajează „piața neagră” a locurilor de veci. ZdI a identificat ieri, la o scurtă consultare a site-urilor de profil, anunțuri de vânzare a unor locuri de veci care trec pragul de 10.000 și chiar 20.000 euro. La polul opus, cele mai mici prețuri sunt în jur de 1.000 – 1.500 euro.

Citește și: Israelul atacă Hezbollah – peste 180 de morți și 300 de lovituri în Liban

Primul pas pentru înființarea celui de-al șaselea cimitir de la Iași presupune asigurarea suprafeței de teren necesare. În acest sens, la nivelul municipalității au fost analizate mai multe zone și, în final, s-a optat pentru un teren de circa 15 hectare pe bd. C.A. Rosetti, la limita administrativă cu Popricani.

„Dintre cele 15 ha, 5 hectare sunt pădure, iar pe această suprafață va fi amenajat un parc urban. Cimitirul poate fi amenajat pe 10 ha, în primă fază vom indisponibiliza terenul, respectiv îl vom pune la dispoziția Direcției tehnice în vederea realizării proiectului”, a declarat ieri Gabriel Teodorescu, director responsabil cu evidența patrimoniului în cadrul Primăriei.

Zilele trecute, municipalitatea a eliberat un certificat de urbanism (în regim de informare) pentru opt parcele care formează un teren compact pe bd. C.A. Rosetti, într-o zonă care, în prezent, este neconstruită, inclusiv în vecinătăți – latura nordică a amplasamentului este limita administrativă a orașului față de comuna Popricani.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Judecător cercetat de Inspecția Judiciară după ce a criticat conducerea CSM

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa imagine: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related