CSM a schimbat magistratul din Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni cu fiica unui fost senator PSD

Data:

spot_img

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât numirea Dianei Tămagă, fostă Ungureanu, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, ca reprezentantul României în cadrul Consiliului Consultativ al Judecătorilor Europeni (CCJE), începând cu data de 1 octombrie 2024.

Astfel, Tămagă a înlocuit-o pe judecătoarea Rodica Aida Popa judecător de la instanța supremă.

Presa locală a relatat faptul că, în urmă cu 4 ani, fiul judecătoarei Tămagă a scăpat de acuzații și de proces după ce a tăiat cu cuțitul doi adolescenți.

Alexandru Bogdan Ungureanu, pe atunci în vârstă de 16 ani, a fost reținut de polițiști după ce și-a tăiat prietenii cu un briceag în fața unei săli de fitness din Pitești, moment surprins de camerele de supraveghere.

Plângeri retrase

În 2020, prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, Alexandru Bogdan Ungureanu a fost trimis în judecată sub control judiciar pentru săvârşirea a două infracţiuni de lovire sau alte violenţe, a infracţiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice și port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. 

Victimele și-au retras plângerile și nu s-au constituit părți civile. Judecătoria Pitești a încetat procesul pentru lovire și Bogdan Ungureanu a fost achitat pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, pentru că, analizând probatoriul administrat în cauză, instanţa de fond a apreciat că nu sunt întrunite elementele constitutive ale acestei infracţiuni”.

Pentru port și folosirea cuțitului, fiul judecătoarei a primit 3 luni supraveghere din partea Serviciului de Probațiune Argeș.

Elena Diana Ungureanu este fiica fostului prefect de Argeş, Constantin Tămagă. Acesta este un politician ales ca deputat în legislaturile 2000-2004 și 2004-2008, în județul Argeș pe listele PSD și ca senator în legislaturile 2008-2012 și 2012-2016 din partea Alianței PSD+PC.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related