CSM cere Inspecţiei Judiciare să facă verificări pe tema declaraţiilor publice despre îngroparea dosarului “10 august”

Consiliul Superior al Magistraturii anunţă că a sesizat Inspecţia Judiciară pentru a verifica dacă este necesară apărarea independenţei autorităţii judecătoreşti în urma declaraţiilor publice privind modul de instrumentare a dosarului “10 august”.

Totodată, preşedintele CSM, Bogdan Mateescu, transmite şi el un mesaj prin care îndeamnă la „moderaţie în discursul public faţă de activitatea autorităţii judecătoreşti”.

Comunicatul CSM vine în condiţiile în care decizia Tribunalului Bucureşti de a nu admite redeschiderea dosarului “10 august”, mai exact a acelei părţi de dosar care viza acuzaţiile aduse şefilor Jandarmeriei, a stârnit valuri de critici atât în societatea civilă, cât şi printre politicienii de dreapta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Slujbă de Înviere, pe scenă, în Piața Sfatului din Brașov

Pentru a evita aglomerația, lăcașele de cult vor amenaja din timp, în afara clădirilor, mai multe puncte de distribuire a "paștilor" în pachete/punguțe de unică folosință, închise.

O victorie aliată cât o zdrobitoare înfrângere comună

Se bucură mulți de ”victoria” alianței PNL și USR PLUS, care s-au înțeles să continue coaliția. Ar fi fost decizia rațională, cred nu puțini....

POIM: Alte 10 contracte, în valoare de 146 milioane lei, pentru spitale și centre sociale

Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București este beneficiarul celui mai mare contract semnat în aceste zile.