miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterCSM i-a redus indemnizația unei judecătoare care a declarat că purtarea măștii...

CSM i-a redus indemnizația unei judecătoare care a declarat că purtarea măștii reprezintă „o îngrădire a accesului la justiție”

Secția pentru Judecători a Consiliul Superior al Magistraturii a decis, miercuri, în majoritate, diminuarea cu 25 la sută a indemnizației de încadrare unei judecătoare din Piatra Neamț pentru aprecierile legate de obligativitatea măștii în sala de judecată.

Magistratul a scris în sentințele pronunțate că obligativitatea purtării măștii în sala de judecată ar reprezenta „o îngrădire a accesului la justiție prin imposibilitatea identificării părților și martorilor de către membrii completului” și că ”are aspect de botniță și prezintă și risc asupra sănătății persoanelor cărora li se obturează respirația normală cu înmulțirea infecțiilor din cavitatea bucală și reducerea capacității plămânilor”.

Potrivit clujust.ro, aceste aprecieri au fost făcute de judecătoarea Carmen Elena Chirilă (fostă Păduraru) de la Tribunalul Neamț, în sentințele pronunțate de aceasta în jurul datei de 30 iunie 2020, la scurt timp după Decizia Curții Constituționale din 25 iunie, prin care prevederile de atunci din legea 55/2020 privind carantina și autoizolarea au fost declarate neconstituționale.

Indemnizația de încadrare reprezintă suma de bani corespunzătoare funcției, gradului, gradației și vechimii în funcție.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE