CSM nu respectă propriul regulament. Judecătorul Adrian Remus Ghiculescu a fost numit de Consiliul Superior al Magistraturii în funcția de director al Scolii Naționale de Grefieri.
După o prestație discutabilă a candidatului, CSM nu a afișat rezultatul votului, adică număr de voturi „pentru”, „împotrivă” sau „nule”, deși regulamentul obligă instituția să facă publice aceste detalii.
Citește și: Ce averi afișează polițiștii locali care luau șpăgi de la patronii de cluburi și terase
După prezentarea proiectului de candidatură a judecătorului Ghiuculescu, proiect dezvăluit cu greu și cu nenumărate pauze și bâlbe, acesta a fost numit director. Interviul poate fi urmărit aici.
CSM ascunde rezultatul votului printr-o formulare ambiguă. Astfel, ordinea de zi soluționată arată că Plenul Consiliului „a hotărât: (unanimitate/ majoritate, după caz, 2 abţineri)”, fără să precizeze care a fost scorul pentru fiecare din cele trei teme dezbătute la punctul 1.
Citește și: Procuror trimis în judecată după ce a violat o fată de 15 ani
CSM nu respectă propriul regulament. Ce spune documentul
Potrivit Regulamentului de funcționare al CSM, articolul 20, la litera c) se arată că „în finalul hotărârilor adoptate de Plen se vor menționa, fără a afecta secretul votului, numărul de voturi „pentru”, numărul de voturi „împotrivă”, numărul de voturi „abținere” și numărul de voturi „nule”, după caz.
De ceva vreme, CSM nu respectă propriul regulament și nu anunță structura votului.
Din informațiile noastre, judecătorul Ghiculescu a fost votat director al Școlii Naționale de Grefieri cu 13 voturi DA, 4 NU și 1 NUL.
Judecătorul Ghiculescu a făcut parte din completul de judecată care a menținut, în 2022, decizia Curții de Apel București prin care fostul președinte Traian Băsescu a fost declarat colaborator al Securității.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
Cat de jos au ajuns standardele peste tot. Daca pana si la nivel de CSM ajung sa fie sustinuti oameni incompetenti atunci ce sa mai zicem de alte institutii din stat.
„…formulare ambigua…”___–___impamantenita duplicitate romaneasca, si nu cred ca doar de la Caragiale incoace, cu „dupa caz, coane fanica”, marile „izbanzi ” * istorice ale neamului trebuie sa aiba la baza zi aceasta caracteristica, pe langa alte , multe, unde troneaza cea cu „capra vecinului”…(* totusi, mai recent, gigantica operatiune din al Doilea Razboi Mondial, am intrat in razboi de o parte si am iesit DE CEALALALTA PARTE!!!)