Cu 1.120 de voturi „pentru”, Nicolae Ciucă este noul președinte al PNL

Data:

Liberalii s-au reunit, duminică, într-un Congres extraordinar, la Palatul Parlamentului, pentru a-şi alege din nou preşedintele, la doar şase luni de la ultimul congres, în care 5.000 de delegaţi îl aleseseră pe Florin Cîţu la şefia partidului, după o campanie dură şi plină de atacuri între acesta şi fostul preşedinte Ludovic Orban.

De data aceasta, la Congresul organizat în grabă au participat doar 1.300 de delegaţi, din întreaga ţară.

Rezultatul alegerilor: Voturi valabil exprimate: 1.120; Voturi „pentru” – 1.060; Voturi anulate – 60. Nicolae Ciucă este noul președinte al PNL.

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
1 COMENTARIU
  1. Pentru conformitate !? Citu a fost un conducator, de etapa, ce a trebuit sa il inlature pe fostul sef de partid care se pozitionase alaturi de seful USRPLUS Barna si care au dorit scoaterea din jocul politic a Presedintelui Natiunii .Premierul Ciuca are in fata ,ca si proiect de tara , punerea Romaniei in matca ei de corectitudine si repozitionarea Romaniei ca partener militar de forta al SUA si UE iar daca Ciolacu isi revendica, la finele anului 2023 , postura de Premier , va ramane doar cu functia de Presedinte PNL .Ceva imi spune cum Ciuca va fi Premier cel putin pina in anul 2024 Ciolacu renuntind motivat la dorinta de a fi Premier iar Coalitia aflata la guvernare cu sau fara UDMR (functie de atitudinea viitoare a lui Orban de Budapesta ) va ramane unita pina in 2026 cind fondurile din PNNR se vor fi deja epuizat .Este de admirat intreaga activitate a Presedintelui Iohannis si forta anticipativa a acestuia atunci cind a avut curajul si l-a numit pe Ciuca Premier in ciuda tuturor manifestarilor contrare, ce erau de asteptat sa apara,dar care acum sunt din ce in ce mai limitate ele aparind, in Media, doar ca parte a zicerilor unor troli sau a unor cetateni nonbinevoitori indiferent ce ar face sau ce ar fi facut Presedintele . Evolutia politicul romanesc este si ea parte a finalului cu referire la sfirsitul razboiului dintre Rusia si Ucraina .In maximum doua saptamini vom avea un rezultat sau se va prefigura un final ce ar putea aduce Ucraina in postura de invingator .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei | Aktual24

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei,...

Scabal, un brand inspirat din artă care a creat colecții de excepție | Ampress

Scabal, un brand inspirat din artă. De ce un...