Cum a ajuns Casa de Cultură a Sindicatelor în proprietatea Primăriei Oradea. Municipalitatea s-a întabulat anul trecut, pe nevăzute și neștiute, pe Casa de Cultură a Sindicatelor din Parcul 1 Decembrie, pe care nu a deținut-o niciodată.
Construit în 1968 printr-o investiție de 10,8 milioane lei din banii sindicaliștilor, imobilul a fost preluat de oraș printr-o chichiță juridică pe care edilii o țin… la secret. „Vom căuta soluții ca să investim acolo pentru a reabilita clădirea”, încearcă să îndulcească primarul Florin Birta ceea ce sindicaliștii numesc preluarea „cu japca” a clădirii.
Inițiativa a aparținut primarului
Războiul dintre Primărie și conducerea Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea (CCS) a răbufnit public la finele lunii octombrie. În ultima ședință din precedentul mandat, consilierilor locali le-a fost prezentată de către juriștii municipalității plângerea prealabilă înaintată de CCS înainte de deschiderea unui proces.
Reclamanții sunt nemulțumiți că Primăria a unificat într-o singură Coală Funciară cele 9 CF-uri cu terenurile pe care le deține în Parcul 1 Decembrie, pe care vrea să îl reabiliteze pe bani europeni, luând în calcul, fără a-i înștiința, inclusiv cei 4.400 mp de sub clădirea CCS. Terenul aparține orașului, dar a fost dat în folosință CCS încă din 1968, pe durata existenței clădirii. Proprietarii s-au revoltat când au descoperit că, pe lângă teren, Primăria s-a întabulat și asupra clădirii!
Primarul Florin Birta a și recunoscut că inițiativa i-a aparținut. „Clădirea, din punctul meu de vedere, nu arată bine. Mi-aș fi dorit ca până acum sindicatele, sau cine au fost proprietari acolo, să reabiliteze clădirea, dar bineînțeles că nu au avut fonduri. Atunci am zis: «Hai să găsim o soluție, să vedem cum s-au întabulat pe teren. Nu era dreptul ca imobilul să fie al municipiului?»”, a spus Birta.
Continuarea în Bihoreanul
Citește și: Dezvoltatorul Nordis ignoră Protecția Consumatorului și ascunde actele cerute la control
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(sursa foto: ebihoreanul.ro)