vineri, 30 iulie 2021
AcasăNewsletterCum a ajuns nevasta unui primar PNL șefă la APM Teleorman, drept...

Cum a ajuns nevasta unui primar PNL șefă la APM Teleorman, drept recompensă pentru scorul electoral al soțului

Năravurile vechi mor greu. Iar numirile pe bază de rezultate politice sunt și mai dificil de înlăturat. Dar ce ne facem când funcțiile din deconcentrate devin obiectivul nevestelor unor oameni politici, luând astfel locul chiar și celor care și-au câștigat posturile prin concurs? Povestea lui Ovidiu Ianculescu de la Mureș se repetă în Teleorman, la Agenția pentru Protecția Mediului, unde Mihaela Pîrvu a fost destituită pentru a lăsa liber locul unei neveste de primar cu rezultate bune la locale.

Culmea, nevasta de primar a lucrat în instituție vreme de câțiva ani, după care a fost dată afară pentru că, spun colegii ei, nu și-a amintit, vreme de vreo 66 de zile să meargă la muncă. Și mai interesant e faptul că activitatea Mihaelei Pîrvu a fost analizată nu de Agenția pentru Protecția Mediului, ci de biroul politic al PNL Teleorman. Adică de o adunătură de oameni politici. Dar s-o luăm de la început…

În anul 2020, Mihaela Pîrvu era numită cu delegare pe funcția de director executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Teleorman. Asta se întâmpla după pensionarea fostului director al instituției, Ion Rădulescu. Mihaela Pîrvu ocupase prin concurs funcția de șef de serviciu în cadrul APM Teleorman și nu putem decât presupune că selectarea ei a avut legătură cu faptul că avea vechime în instituție și că demonstrase că înțelege cu ce se ocupă Agenția. Lucrurile s-au complicat după alegeri.

Cristian Chisac este primarul localității Bragadiru din Teleorman. Liberal convins, extrem de carismatic, după cum susțin oamenii din comună, chiar competent în administrarea treburilor publice, Chisac a făcut performanță în alegerile locale, aducând celor de la PNL Teleorman un scor electoral care le-a permis să preia conducerea Consiliului Județean. Până acum, totul pare normal.

Investigatoria
Investigatoria își propune să aducă și în România conceptul de jurnalism constructiv, urmărind, deci, să aducă laolaltă problema și soluția ei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE