Cum a ajuns un fost membru PNL pe listele PSD Iași la parlamentare | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Cum a ajuns un fost membru PNL pe listele PSD Iași la parlamentare. Partidul Social Democrat se confruntă cu o inflație de candidați în cursa internă pentru alegerile parlamentare.

Până aseară, erau înscrise în competiție 25 de persoane. Surpriza de pe lista PSD este candidatura directorului Liceului de Informatică, Adina Mihaela Romanescu, proaspăt încrisă în partid, anterior fiind membru PNL. Printre candidați se numără și doi primari din județ, realeși la scrutinul din vară.

Deocamdată, social-democrații nu au stabilit ordinea pe listele care vor apărea pe buletinele de vot. În primă fază, fiecare candidatură va fi supusă validării Biroului Permanent Județean (BPJ), iar, în cursul săptămânii viitoare, candidații vor fi selectați în baza votului oferit de conducerea lărgită a filialei.

Citește și: Eficacitate de invidiat la ISJ Buzău. Răspunsul despre bacalaureatul lui Ciolacu, pregătit cu o zi înainte de cerere

Din informațiile ZDI, directorul de la Informatică s-a înscris în PSD în urmă cu câteva zile, în condițiile în care, anterior, a fost membru PNL.

A primit distincția de „Directorul anului 2021” din partea președintelui Klaus Iohannis

„Ea încă figurează în baza de date, e o surpriză neplăcută, mergem înainte, nu avea obligația să ne anunțe”, a comentat aseară unul dintre liderii liberali.

Intrarea pe ultima sută metri în PSD și depunerea candidaturii pot fi semne că acesteia i s-a oferit un loc eligibil pe lista social-democrată pentru alegerile parlamentare.

Citește și: Surse. Repartizarea aleatorie a dosarelor, miza scandalului dintre CSM și Ministerul Justiției

Romanescu a intrat în atenția presei centrale în urmă cu trei ani: ea a primit distincția de „Directorul anului 2021” chiar din partea președintelui Klaus Iohannis.

Într-un punct de vedere trimis ZDI, Romanescu nu a detaliat în mod explicit motivele pentru care a plecat din PNL, dar a subliniat că nu a pretins funcții de la partid, ci a dorit doar să fie lăsată să lucreze „pentru binele comunității” și să fie „un profesionist în sprijinul celorlalți”.

În context, ea a adăugat că își dorește ca școlile să fie independente, iar directorii să aibă parte de „un mediu sigur”. „Trebuie să fim lăsați să funcționăm liber”, a spus aceasta.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook / Adina Romanescu)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un bărbat din Botoșani a sunat de peste 5.000 de ori la 112 | Monitorul de Botoșani

Un raport al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) arată...

Alegeri prezidențiale. Cine sunt preferaţii caselor de pariuri | Reporter24

Alegeri prezidențiale. Casele de pariuri îi dau drept favoriţi...

Inundații în Galați. Două baraje piscicole au cedat din cauza ploilor abundente | Viața Liberă

Inundații în Galați. Potrivit Agenției Naționale Apele Române, barajul...

Jumătate din județul Galați este sub ape. Nu se circulă pe mai multe drumuri | Viața Liberă

Jumătate din județul Galați este sub ape. Este prăpăd...