Cum a devenit comuna Brusturi un loc periculos? Săteni nemulțumiți și abuzuri ale primăriței Livia Bîrlău

Comuna Brusturi a devenit un loc periculos. Ce-i drept, numai pentru o mână de oameni care se încăpăţânează să denunţe ilegalităţi şi abuzuri ale primăriţei Livia Bîrlău. Sătenilor nemulţumiţi li se sparg geamurile la case, sunt bătuţi în propriile curţi după lăsarea întunericului sau în puterea zilei de apropiaţii primăriţei şi ai soţului acesteia, le iau foc bunurile ori li se taie roţile maşinilor.

În doar câteva zile au fost ţinte ale unor astfel de atacuri doi bărbaţi “vinovaţi” că au apelat la instituţii ale statului, dar şi la BIHOREANUL, pentru a dezvălui isprăvile primăriţei. Şocant e că, deşi la o bătaie au asistat şi funcţionari ai unei instituţii, Parchetul din Aleşd ţine dosarele la sertar, în timp ce soţul primăriţei se laudă că are “relaţii” la procurori…

Săptămâna trecută, BIHOREANUL a publicat un articol (facsimil) despre felul în care comuna Brusturi e “gospodărită” de Livia Bîrlău, realeasă astă-toamnă pentru al doilea mandat, chiar dacă în primul a făcut praf două proiecte finanţate cu peste 15 milioane lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

După ce în 2016 Ministerul Dezvoltării a alocat 662.000 lei pentru reabilitarea Şcolii gimnaziale din satul Ţigăneştii de Criş, lucrare ce trebuia finalizată în decembrie 2018, clădirea a fost demolată chiar cu buldozerul Primăriei în ianuarie 2021. Motivul? Firma angajată să execute lucrarea a demontat acoperişul şi apoi a lăsat-o pradă intemperiilor doi ani, timp în care Primăria nu i-a reziliat contractul, începând demersuri pentru un proces de daune doar după ce povestea a fost descoperită şi de Minister, căruia – culmea – primăriţa vrea să-i ceară acum încă 900.000 lei, pentru a încheia “reabilitarea”.

Citește articolul complet pe ebihoreanul.ro

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Slujbă de Înviere, pe scenă, în Piața Sfatului din Brașov

Pentru a evita aglomerația, lăcașele de cult vor amenaja din timp, în afara clădirilor, mai multe puncte de distribuire a "paștilor" în pachete/punguțe de unică folosință, închise.

O victorie aliată cât o zdrobitoare înfrângere comună

Se bucură mulți de ”victoria” alianței PNL și USR PLUS, care s-au înțeles să continue coaliția. Ar fi fost decizia rațională, cred nu puțini....

POIM: Alte 10 contracte, în valoare de 146 milioane lei, pentru spitale și centre sociale

Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București este beneficiarul celui mai mare contract semnat în aceste zile.