sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăNewsletterCum a devenit Israelul lider mondial la vaccinarea populației

Cum a devenit Israelul lider mondial la vaccinarea populației

Peste 55% dintre israelienii peste 16 ani au fost complet vaccinați împotriva Covid-19 în cele 12 săptămâni de când prima doză a fost administrată premierului Benjamin Netanyahu în direct la televiziunea națională. Israel are cea mai bună rată de imunizare din lume, de aproximativ patru ori mai mare decât SUA, scrie Wall-Street Journal în ediția de sâmbătă.

Pentru a afla cum a ajuns statul evreu la asemenea performanțe, am stat de vorbă cu Nachman Ash, coordonatorul național al operațiunii de vaccinare anti-Covid-19. Dr. Ash, în vârstă de 60 de ani, și-a început cariera în 1987 ca medic în Forțele de Apărare din Israel.

Înainte de a se pensiona, el a ajuns la gradul de general de brigadă și la funcția de chirurg general al IDF. Așezat în biroul său spartan din Lod, la sud de Aeroportul Internațional Ben Gurion, mi-a spus că lupta cu COVID-19 este un „război 24/7”.

Slujba lui actuală este „cea mai intensă” pe care a avut-o vreodată, „mult mai dificilă” decât cea de ofițer medical șef al armatei israeliene, chiar și pe timp de război.

Dr. Ash a preluat postul pe 12 noiembrie, după ce predecesorul său, mai puțin diplomat, a demisionat ca urmare a ciocnirilor cu domnul Netanyahu și a luptelor cu evreii ultra-ortodocși care s-au revoltat împotriva blocajelor impuse și a celorlalte restricții sociale.

La fel ca toți ofițerii buni, este mândru de victoriile sale, dar atribuie meritele altora: liderilor politici, care și-au dovedit vizionarismul prin încheierea unor contracte timpurii de stocare a vaccinului Covid.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE