Cum a fost înlocuită judecătoarea Jderu din dosarul Coldea-Dumbravă | G4 Media

Data:

spot_img

Cum a fost înlocuită judecătoarea Jderu din dosarul Coldea-Dumbravă privind contestația generalilor SRI față de controlul judiciar.

Între termenele din 23 și 29 iulie, conducerea CAB a schimbat regulile privind repartizarea judecătorilor în completuri pe perioada vacanței judecătorești, potrivit documentelor consultate de G4media.ro.

Urmarea a fost că, la termenul din 29 iulie, dosarul a ajuns la un alt complet din care a făcut parte judecătoarea Mariana Constantinescu.

Citește și: Director la Sf Pantelimon despre angajatele care au sesizat procuratura: „În fiecare zi în care profesează, defăimează ireversibil imaginea profesională a medicilor din întreaga țară”

Se impune respectarea principiului continuității

Aceasta a constatat că judecătoarea Jderu a administrat probe, că este în activitate și că se impune respectarea principiului continuității.

Judecătoarea Constantinescu a cerut președintelui Secției I Penale a CAB, judecătoarea Virginia Bărăscu, să decidă la cine rămâne dosarul: la judecătoarea Jderu sau la judecătoarea Constantinescu.

Șefa Secției I Penale a decis ca dosarul să ajungă la un alt complet din care a făcut parte judecătorul Andrei Buliga, promovat anul trecut de la Tribunalul Giurgiu la CAB.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Judecătorul Buliga a fost în trecut procuror DNA. La Tribunalul Giurgiu a dispus achitarea medicului Mircea Beuran, iar când a ajuns la CAB, a înlocuit-o în complet pe judecătoarea Lia Savonea, care fusese promovată la Înalta Curte.

La CAB, judecătorul Buliga a făcut parte în completuri alături de judecătoarele Sabina Adomniței și Adriana Pencea (cea care a suspendat condamnarea lui Puiu Popoviciu), ambele considerate apropiate de fosta șefă a CAB și CSM, judecătoarea Lia Savonea.

Continuarea în G4 Media

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Incendiu la Parlament. Vinovatul este căutat de polițiști

Incendiu la Parlament. Vinovatul este căutat de polițiști, acesta...

De ce a fost achitat evazionistul milionar Răzvan Petrovici, parte a grupului de la Monaco

Un judecător de la Tribunalul București a decis că...

Roxana Mînzatu este vicepreședinte executiv al Comisiei Europene pentru „oameni, competenţă şi pregătire”

Roxana Mînzatu este vicepreședinte executiv al Comisiei Europene responsabilă...