sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterCum a încercat un grup de olteni să dea peste cap...

Cum a încercat un grup de olteni să dea peste cap slujba de la Mitropolia din Iași

Slujba de hramul Sfintei Parascheva a fost umbrită de o serie de incidente pe care Jandarmeria Română nu le-a clarificat. Doar primarul Chirica a spus că scandalul a fost creat de un grup de olteni.

 Încă de dinainte de ora 9.00, când a început oficial slujba, cei aproximativ 300-400 de protestatari care au fost în ultimele zile aproape seară de seară în faţa Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei s-au aşezat în grupuri mici în jurul perimetrului impus de jandarmi creat pentru a delimita cele 500 de locuri pe scaune, distanţate la 1,5-2 metri unul de celălalt.

La un moment dat, după nici o oră din slujbă, un grup de 60 de protestatari a intrat în mijlocul piaţetei, fără ca nimeni să îţi explice de unde au ajuns acolo. Fără să poarte măşti şi să respecte vreo distanţare socială, făcând live-uri pe Facebook, fluturând steaguri, filmându-se pe ei şi mulţimea din jur, aceştia au pătruns până în mijlocul spaţiului amenajat, în mijlocul celor care stăteau pe scaune.

După mai multe negocieri între preoţi şi jandarmi, aceştia au fost invitaţi în curtea Catedralei Mitropolitane pentru a purta „negocieri suplimentare”, şi au acceptat imediat, eliberând spaţiul. În curtea catedralei, însă, aceştia au forţat intrarea în rândul de pelerini care se întindea cu respectarea normelor sanitare aflate în vigoare.

Jandarmii au asistat neputincioşi la manifestarea de forţă a protestatarilor şi au acceptat ca aceştia să stea în rând, aproape de finalul acestuia, şi i-au lăsat în final să se închine la moaştele Sfintei Parascheva.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE