După ce a anulat procedura în curs pentru dotarea Forțelor Navale cu patru noi corvete și modernizarea a două fregate vechi, MApN nu știe ce va face în continuare pentru dotarea acestei structuri, cel mai prost echipată dintre toate forțele Armatei. Câștigătorul licitației nu a semnat contractul.
Situația este, în opinia experților militari, „jenantă” dat fiind contextul de securitate precar cauzat de pretențiile și acțiunile agresive ale Rusiei în regiunea Mării Negre. România avea nevoie de aceste corvete acum, spun ei.
Citește și: Toți elevii de clasa a XI-a vor studia „Istoria Evreilor. Holocaustul”
Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat, marți, că a oprit procedura în curs pentru dotarea Forțelor Navale cu patru noi nave după ce câștigătorul licitației, asocierea Naval Group (din Franța) – Șantierul Naval Constanța nu a semnat contractul câștigat încă din 2019.
Istoria corvetelor pe care nu le-a cumpărat România
Epopeea dotării Forțelor Navale ale României cu noi nave a început în anul 2007. Adică acum 16 ani.
În 2007, Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), condus de președintele Traian Băsescu, declara că programul de înzestrare „Corvetă multifuncţională” este de importanţă strategică pentru România.
Continuarea, în Europa Liberă!
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
FOTO: Forțele Navale Române