Cum a pierdut Iaşul finanţarea din PNRR pentru Institutul Inimii

Data:

Ieșenii au fost depunctați pentru că Institutul Inimii a fost considerat doar de interes judeţean. “Ziarul de Iaşi” a consultat un studiu de oportunitate pentru înfiinţarea viitorului spital care arată că două treimi din pacienţii de la actualul IBCV din Copou sunt din afara judeţului Iaşi.

Proiectul a mai fost depunctat drastic pentru că are doar 17% paturi cu echipamente IT. “Noi, în contestaţie, am demonstrat prin fişe tehnice că toate paturile puteau fi considerate ca atare”, ne-a declarat vicepreşedintele CJ

Ministerul Sănătăţii a evaluat îndoielnic proiectul privind construirea Institutului Inimii la Iaşi. „Ziarul de Iaşi” prezintă în exclusivitate fişa de evaluare: în cazul a două criterii, Consiliul Judeţean (CJ) a fost depunctat într-o manieră care ridică mari semne de întrebare.

Este vorba despre fişa în baza căreia Iaşul a pierdut finanţarea din PNRR pentru Institutul Inimii. În primul rând, Institutul a fost considerat de „interes judeţean” (!). Celălalt criteriu, unde CJ a pierdut cele mai multe puncte, a vizat dotarea paturilor cu echipamente IT.

Continuarea în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Care este salariul „corect” pe care ar trebui să îl ofere o multinațională în România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Au fost finalizate lucrările la noua Policlinică din Alba Iulia. Când va fi deschisă | Alba24.ro

Au fost finalizate lucrările la noua Policlinică din Alba...

Un fost consilier al ministrului Daea nu poate justifica 224.743 euro | Ziarul de Iași

Un fost consilier al ministrului Daea nu poate justifica...

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...