Totul a avut la bază un conflict în care aceasta se afla cu conducerea instituţiei. Până la acest moment, instanţa a dispus că nu oboista este cea vinovată pentru că a ajuns şomeră.

O instrumentistă a Filarmonicii ieşene s-a trezit şomeră după ce a vrut să vadă ce pensie ar avea dacă s-ar retrage. Cazul se află de aproape un an pe rolul instanţelor ieşene. Tribunalul a dispus reintegrarea sa în muncă, dar verdictul final va fi dat de Curtea de Apel, unde a avut loc ieri abia primul termen. D.V.P. cântă la oboi în orchestra Filarmonicii. La sfârşitul anului 2019, pe fondul unor conflicte cu conducerea instituţiei, conflicte ajunse inclusiv în instanţă, aceasta a luat în calcul o eventuală pensionare.

S-a adresat Casei Judeţene de Pensii, solicitând să-i fie făcută o simulare a viitoarei pensii. I s-a răspuns că CJP nu face simulări, dar că i se poate lucra dosarul de pensionare, cu menţiunea că decizia de pensie poate fi anulată la cerere. Decizia de pensionare a fost însă trimisă de CJP nu petentei, ci Filarmonicii, iar aceasta a închis prompt contractul de muncă. D.V.P. s-a trezit astfel pensionară, fără să fi intenţionat de fapt asta.

Femeia a cerut CJP anularea deciziei de pensionare, ceea ce s-a şi întâmplat la începutul lui aprilie, ea urmând să returneze însă cei 10.402 lei încasaţi ca pensie. Acum, D.V.P. era oficial şomeră.

Citește articolul complet pe Ziarul de Iași

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.