Cum a reacționat Cristi Danileț după ce Camera Deputaților l-a votat pe Bogdan Licu pentru postul de judecător la Curtea Constituțională

Data:

Camera Deputaților l-a votat marți pe Bogdan Licu, cu o majoritate consistentă, pentru postul de judecător la Curtea Constituțională.

Pentru mandatul de la CCR au candidat pe lângă prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, propus de PSD, judecătorul Cristi Danileţ (susţinut de USR) şi prof. univ. Ioan Sabău-Pop (din partea AUR). Toţi primiseră avize favorabile din partea Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Judecătorul Cristi Danileț a reacționat la scurt timp după votul de azi pentru numirea unui judecător la CCR din partea Camerei Deputaților

„Pot spune următoarele:

  1. Am urmat școala pe bune, am urmat liceul la profil mate-fizică, am fost premiant toată facultatea urmată la stat și la zi.
  2. Am intrat din prima în magistratură, am urcat în carieră prin concurs autentic, am avut evaluări doar de „foarte bine”, am fost consilier al ministrului justiției și membru al CSM.
  3. Am urmat curs postuniversitar, curs de masterat și am obținut titlul de doctor în drept. M-am specializat în drept administrativ și drept penal.
  4. Am scris articole în revistele de specialitate juridică, am publicat monografii și cărți, am participat la sesiuni de comunicare științifică.
  5. Am educat sute de studenți (în drept), mii de elevi (în educație jiridică) și zeci de tineri magistrați (în etică judiciară).
  6. Nu am rude sau prieteni in serviciile de informații. Nu am făcut și nu fac parte din serviciile de informații sau din masonerie. Nu am comis vreodată infracțiune. Nu există vreo hotărâre definitivă de excludere a mea din magistratură.
  7. Am reacționat public la încălcarea statului de drept, fără a mă gândi la consecințele asupra persoanei sau familiei mele. Și au fost.
  8. Sunt primul magistrat cu blog din România, sunt magistratul cu cei mai mulți prieteni și urmăritori din România. Sunt cel mai citat magistrat din centrul și estul Europei.
  9. Am fost speaker la mai multe evenimente internaționale, am condus proiecte internaționale, am fost expert în trei țări și trainer in alte două.
  10. Pentru că am fost întrebat la mișto azi în plenul Camerei, eu răspund serios: practic karate din adolescență și, da, știu să tund gardul viu cu fierăstrăul electric.

„Sunt onorat de susținerea prietenilor de pe FB”

Cristi Danileț anunță că va continua activitățile care l-au consacrat ca profesionist al dreptului și ca activist civic.

Din câte am văzut, toate astea nu sunt suficiente. Așa că, deocamdată:

  1. Mulțumesc pentru propunere!
  2. Sunt onorat de susținerea prietenilor de pe FB. Zilele acestea ați fost grozavi și a contat enorm!
  3. Voi continua activitățile care m-au consacrat ca profesionist al dreptului și ca activist civic.
  4. Curtea Constituțională rămâne in sfera mea de interes științific, dar și profesional. Însă, ca și până acum, în deplină transparență și fără vreun compromis„, a mai spus Cristi Danileț.
spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...

Semnal de alarmă privind abuzurile dezvoltatorilor imobiliari

Semnal de alarmă privind abuzurile dezvoltatorilor imobiliari tras de...

Şeful Comcereal Bihor a făcut dispărută rezerva de grâu a statului, dar scapă nesancționat 

Şeful Comcereal Bihor a făcut dispărută rezerva de grâu...