miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterCum ar putea începe şcoala? Cu doar 8% dascăli vaccinaţi, fără teste...

Cum ar putea începe şcoala? Cu doar 8% dascăli vaccinaţi, fără teste antigen şi cu veceuri în curte

Mai este o săptămână până începe al doilea semestru şcolar, iar haosul domină sistemul educaţional. Astăzi, se va decide dacă şi ce şcoli îşi vor deschide porţile pe 8 februarie şi nu în ultimul rând cum se vor deschide.

Este sistemul de învâţământ apt să înceapă cursurile în siguranţă atât pentru elevi, cât şi pentru profesori? Părerile sunt împărţite, iar răspunsurile se dau cu jumătate cu gură.

Până astăzi, declaraţiile şi opiniile oficialilor atât din Educaţie, cât şi din Sănătate s-au schimbat precum culorile la semafor: roşu, galben, verde. De la bun început, s-a stabilit că toţi elevii din ciclul preşcolar şi primar vor merge la grădiniţă sau şcoală, indiferent de scenariu.

Potrivit raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, în luna ianuarie au fost depistanţi pozitiv 108 copii cu vârste între 0 şi 13 ani şi 49 de adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. Suma reprezintă aproximativ 5% din numărul total de cazuri raportate, puţin comparativ cu populaţia adultă şi vârsnică.

Procentul, spun medicii, s-a menţinut oarecum constant pe toată perioada pandemiei, mai puţine cazuri fiind raportate în primăvara anului trecut. Medicii atrag însă atenţia asupra a două aspecte, respectiv asupra numărului de teste care în decembrie-ianuarie a fost mai mic şi, respectiv asupra faptului că elevii sunt în general asimptomatici, dar pot fi transmiţători ai virusului.

Tocmai pentru că sunt asimptomatici, nu trebuie să lăsăm o perioadă lungă de pozitivitate a virusului la copil şi trebuie apelat urgent la un test care ne va elucida dacă are sau nu boala”, a declarat Carmen Dorobăţ, medic primar infecţionist la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE