Cum ar putea Mihai Chirica să rămână angajat al Primăriei Iași dacă îi încetează mandatul de primar

Data:

Ce declara primarul Iașului suspendat pe 19 ianuarie: „Eu sunt directorul general al Primăriei, nu ştiu dacă cineva îşi mai aminteşte de această funcţie, funcţie din care sunt suspendat datorită poziţiei de demnitar”.

Mihai Chirica poate rămâne, teoretic, angajat al Primăriei în situaţia în care îi încetează mandatul de primar, dar numai în anumite condiţii. În 2012, Mihai Chirica era director general al Primăriei, funcţie din care a fost suspendat odată ce a devenit viceprimar. El a candidat atunci la Consiliul Local (CL) din partea Uniunii Social-Liberale (PSD-PNL), fiind propus pe lista social-democraţilor. După constituirea CL, a fost desemnat viceprimar, funcţie pe care a deţinut-o până în mai 2015, când a devenit primar interimar şi, ulterior, primar ales în două rânduri (2016 şi 2020).

În toată această perioadă, Mihai Chirica a rămas suspendat din funcţia de director general al Primăriei. Totuşi, dacă i-ar înceta mandatul de primar, Mihai Chirica nu ar putea ocupa imediat cealaltă funcţie publică întrucât are o altă problemă.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: DNA i-a interzis primarului din Iași, Mihai Chirica, să-și exercite funcția. Dosarul, pornit după o anchetă de presă

Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: