Cum arată viața unui imigrant în România | Bihoreanul

Data:

spot_img

Cum arată viața unui imigrant în România. Tot mai des întâlniți în Oradea, imigranții din Sri Lanka devin parte din comunitatea locală.

O demonstrează și Prageeth, un bărbat de 40 de ani mutat în Oradea în 2022 și care acum are două job-uri în oraș, pentru a strânge banii necesari să-și mute aici soția și cele două fiice.

Povestea lui a fost relatată de publicația online Scena9, într-un articol intitulat „Prageeth a renunțat la stele pentru România”, realizat de Ioan Stoleru în cadrul proiectului „Oameni, nu cifre”, derulat împreună cu Institutul Auschwitz pentru Prevenirea Genocidului și a Atrocităților în Masă, Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună” și cercetători de la Institutul de Istorie Orală din cadrul Universității Babeș-Bolyai, și dedicat migranților din România.

Citește și: Premieră pentru Statele Unite după 5 decenii. Primele alegeri fără Bush, Clinton și Biden la Casa Albă

Prageeth lucrează 7 zile din 7

Prageeth, originar din orașul srilankez Delgoda, are un job de camerist la un hotel din Oradea și un altul în bucătăria unui restaurant local, unde merge doar în weekend-uri ca să taie legume, să spele vase ori să facă curățenie.

Jobul full time îi aduce 500 de euro lunar, iar cel de la restaurant 150 de lei pe zi, sume care îl satisfac: acasă, înainte să emigreze în România, câștia 1.500 de rupii pe zi, echivalentul a 25 de lei.

Citește și: Forumul Judecătorilor din România (AFJR) renunță la dialogul cu Comisia Europeană pe care o acuză de înțelegeri politice

În puținul timp liber, Prageeth citește cărți împrumutate de la Biblioteca Județeană, merge la Filarmonică sau se plimbă pe malurile Crișului Repede.

Nu se plânge de faptul că lucrează 7 zile din 7, ci visează la ziua când va ajunge și familia lui în Oradea. Orașul i se pare liniștit, cu oameni prietenoși și primitori, așa că nici nu vrea să meargă spre Vestul Europei, cum încearcă unii conaționali ai săi.

„Sunt pasionat de arheologie și astrologie. Mi-ar plăcea cândva să-mi iau alt telescop, dar aici oricum nu aș avea ce să fac cu el, e prea multă poluare luminoasă”, zice Prageeth.

Continuarea în Bihoreanul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / rainbow )

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

A murit Dorin Presecan, fost actor al Teatrului Regina Maria din Oradea | Bihoreanul

Dorin Presecan, fost actor al teatrului Regina Maria din...