Cum au spălat cinci firme milioane de lei prin transporturi și telecomunicații

Data:

spot_img

Cum au spălat cinci firme milioane de lei prin transporturi și telecomunicații. Este susținerea procurorilor din Galați, care au deschis o amplă anchetă.

Cele cinci companii, timp de patru ani, ar fi creat un prejudiciu de câteva milioane de lei prin operațiuni comerciale frauduloase.

Firmele, administrate de două persoane fizice, ar fi ajuns în atenția autorităților judiciare pentru fapte înregistrate timp de patru ani, în perioada 2016-2020.

Activitățile comerciale ilicite pe care acestea le-ar fi desfășurat ar fi dus la deduceri de TVA nelegale în cuantum de peste 4.600.000 de lei, prin înregistrarea fictivă a unor raporturi comerciale care nu ar fi existat, în realitate, niciodată.

Circuitul prin care s-ar fi făcut aceste fraude ar fi fost format din firme care au ca obiect de activitate transporturi navale, telecomunicaţii prin reţele cu cablu şi activităţi de consultanţă în management. 

Citește și Cum şi-a făcut Bihorul drumuri, transport şi industrie

Cum au spălat cinci firme milioane de lei

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că administratorii celor cinci entităţi, în perioada 2016-2020 au creat circuite comerciale fictive între societăţi comerciale cu sediile atât pe teritoriul României, cât şi în spaţiul comunitar, prin care au transferat importante sume de bani în baza unor facturi fiscale în care s-au consemnat cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni comerciale reale. 

Prin folosirea societăţilor comerciale s-a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 4.635.644 lei, reprezentând TVA dedusă nelegal”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, unitate pe rolul căreia se află dosarul deschis pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani. 

Pentru adunarea de probe în sensul celor descrise mai sus, procurorii au făcut opt percheziții la punctele de lucru ale societăților și la domiciliile celor doi administratori, ridicând mai multe sume de bani în lei și în valută, precum și bijuterii, asupra cărora va fi instituit sechestru cel puțin până la finalizarea anchetei.

„În urma efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate documente contabile şi extracontabile privind activitatea infracţională sesizată, sumele de 208.850 lei, 13.060 euro, 50 USD şi cantitatea de 787 grame bijuterii din argint, în valoare de aproximativ 19.600 de lei”, au mai precizat anchetatorii. (Viața Liberă)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related