vineri, 6 august 2021
AcasăNewsletterCum au strâns doi tineri care au o pensiune în Roșia Montană...

Cum au strâns doi tineri care au o pensiune în Roșia Montană peste 40 de laptopuri, în patru zile, pentru școala din localitate

Iulia și Adrian Petri au o mică pensiune în Roșia Montană: Casa Petri. Marți dimineață, pe 13 octombrie, au lansat un anunț pe pagina de Facebook: două nopți de cazare plus un tur ghidat la Roșia Montană, pe un laptop pentru școala din localitate. 

În doar patru zile, anunțul a strâns peste 5000 de distribuiri, comentarii și aprecieri. Dar mai mult de atât, în doar patru zile, în urma anunțului, cei doi au primit peste 40 de laptopuri.

Într-un timp atât de scurt la acțiunea lor au mai aderat și alte persoane din localitate, sau chiar din alte județe din România.

Poze din pensiunea Casa Petri

Am stat de vorbă cu Adrian și am vrut să aflăm ce i-a îndemnat să se implice într-o astfel de acțiune. Aceștia au aflat că la una dintre școlile din localitate orele de curs se desfășoară în scenariul hibrid: o parte din elevi sunt în clasă, iar o altă parte acasă, însă cadrele didactice nu au aparatura necesară pentru transmisii live.

Școală din Roșia Montana are în administrare trei unități școlare: Roșia, Gura Roșia și școala din Cărpeniș unde învață 210 elevi și lucrează 26 de profesori.

Între timp, pandemia de coronavirus a început să aibă un trend ascendent în județ și s-ar putea ca pe viitor și școlile din localitate să treacă în sistem online.

alba24.rohttp://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE