luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterCum au tergiversat autorităţile comuniste transferul profesorului român închis în China. Iohannis...

Cum au tergiversat autorităţile comuniste transferul profesorului român închis în China. Iohannis vine cu informaţii

De ani de zile, profesorul clujean Marius Balo ispăşeşte o condamnare la închisoare în China, în condiţii greu de imaginat: „Am trecut prin torturi şi umilinţe de care mă doare să îmi amintesc”, spunea clujeanul într-unul dintre puţinele mesaje pe care a reuşit să le transmită acasă.

Acasă ar fi trebuit să ajungă nu doar mesajul profesorului, ci chiar el, în carne şi oase, căci autorităţile române au reuşit să obţină acceptul Chinei comuniste pentru transferul clujeanului în ţară, urmând ca acesta să-şi ispăşească restul pedepsei într-o închisoare din România. Aducerea în ţară nu s-a mai întâmplat însă. Întrebat miercurea trecută la Cotroceni despre situaţia transferului lui Marius Balo, preşedintele Iohannis a promis că se va documenta şi ne va transmite opinia sa.

La o săptămână de la întrebarea ridicată de Epoch Times la Cotroceni, Administraţia Prezidenţială ne-a transmis că aducerea lui Marius Balo în ţară nu a fost posibilă deoarece comisia penitenciarului din China, unde este închis Balo, nu s-a mai întrunit pentru a stabili perioada de transfer în care românul poate fi preluat pentru a fi adus în România.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE