Cum explică un medic scăderea numărului de îmbolnăviri de Covid din județul Argeș

Dr. Gheorghe Frătoaica, medic primar în medicină de urgență la Spitalul Județean, a fost infectat cu COVID. La sfârșitul lunii august, dr. Frătoaica și soția sa au stat internați 48 de ore la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean Argeș, unde au făcut toate investigațiile necesare, după care au rămas în izolare la domiciliu până duminică, 13 septembrie.

„Poți să n-ai niciun semn și să o duci, de asta derutează…!”

Joi, dr. Frătoaica va reîncepe serviciul. Cum au descoperit că sunt infectați cu Sars-Cov-2? „Voiam să plecăm în concediu cu fetele la mare și soția mea a avut un pic de febră într-o zi, eu am tușit într-o altă zi și am zis să ne testăm. La acele teste am ieșit pozitivi, la sfârșitul lunii, pe 29 august”. Doctorul mai spune că nu întotdeauna simptomatologia care indică existența coronavirusului este expresivă. „În asta constă, de fapt, boala. Poți să n-ai niciun semn și să o duci, de asta derutează.”
Dr. Frătoaica n-a avut efecte secundare ale bolii și nici nu trebuie să urmeze o perioadă de recuperare. „Soția a avut febră câteva zile, cu intermitență. La mine, simptomatologia a fost total absentă. Am tușit o zi și am dat vina pe faptul că mersesem cu aerul condiționat mai mult. Ideea a fost să ne testăm pentru că plecam în concediu. Ne-am gândit să nu se întâmple la mare, că devenim pozitivi.”

Jurnalul de Argeșhttps://jurnaluldearges.ro
Publicaţia Jurnal de Argeş a fost înființată în 1994 membru BRAT membru al Clubului Român de Presă, membru fondator în Patronatul Presei Locale – ROMEDIA, membru fondator AOA Argeș (Asociația Oamenilor de Afaceri), membru al Camerei de Comert, Industrie și Agricultură Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Noi gândim, nu doar muncim!

Un val de emoție publică genera, în urmă cu două zile, întâia listare la Bursa din New York (NYSE) a unei companii românești „unicorn”,...

Ministrul Drulă vine cu vești bune pentru infrastructura rutieră majoră din zona București – Ilfov

"Dacă nu vor fi depuse iarăși contestații (ceea ce ne dorim cu toții), vom semna curând contractul de proiectare și execuție", a anunțat ministrul.

Scandalul dintre USR și PNL continuă la Iași. Primarul intră în grevă japoneză

Mihai Chirica, primarul Iașului, și Cosette Chichirău, președintele USR Iași, s-au lansat într-un război al declarațiilor politice după ce bugetul Iașului a fost respins joi seară, după o ședință de 8 ore. Chirica a spus că va intra în grevă japoneză de luni și că va întrerupe orice relație cu USR-PLUS, pe care îi acuză de „dilentatism politic” și că au trântit bugetul.