joi, 28 octombrie 2021
AcasăDeutsche WelleCum folosește Putin vaccinul Sputnik ca pe o mașină de război contra...

Cum folosește Putin vaccinul Sputnik ca pe o mașină de război contra UE (SpotMedia.ro)

Françoise Thom, elevă a lui Alain Besançon, este autoarea volumului Putin și putinismul, recent apărut la Editura Humanitas.

Francoise Thom, găsiți condițiile de posibilitate ale regimului Putin de astăzi într-un fenomen apărut odată cu Gulagul, cu zona, rețeaua de vorî v zakone. Ce a preluat Rusia lui Putin de la aceste rețele?

În perioada Brejnev s-au dezvoltat rețele puternice de criminalitate organizată, beneficiind de protecția ofițerilor KGB și a nomenclaturiștilor, rețele care trăiau în simbioză cu ierarhia partidului.

Vory v zakone au evoluat în timp. Și-au construit averi personale colosale, în special prin extorcarea acelor tsekhoviki, antreprenori ai economiei paralele care a înflorit în anii 1970. Am asistat la o derivă mafiotă în sânul KGB, contrar legendei răspândite în acel moment, potrivit căreia KGB era singurul organ de stat al URSS care nu era corupt.

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE