Cum îi ajutăm pe ucrainenii care rămân în România

Data:

spot_img

Fundația Bethany urma să deschidă din iulie la Iași primul „Centru comunitar pentru copii și familii din Ucraina”. Însă familiile de refugiați au început să vină, cu zecile, încă din luna iunie la centru, în căutarea unui loc în care să petreacă timp alături de alți oameni ca ei, fugăriți în România de un război nedrept.

Copiii învață engleză și română, aleargă desculți pe holuri, pictează alături de mamele lor, iar familiile primesc asistență psihologică, juridică sau socială. Când entuziasmul miilor de români care s-au pornit spre granițe în februarie să-și ajute vecinii s-a stins aproape de tot, refugiații au găsit la centrul din marginea Iașului o urmă de normalitate a vieții pe care ar fi putut-o avea copiii lor în orașele măcinate de bombe din Ucraina.

O hală mare, tip sală de sport, cu o parcare de câteva sute de locuri goală, cu excepția unui pumn de mașini răsfirate în față, majoritatea cu numere de Ucraina. Imaginea copiilor care se joacă cu palete de badminton se vede distorsionată de valurile de căldură ridicate din asfalt, ca o oază îndepărtată într-o halucinație din deșert.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Sursă foto: Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related