Cum încearcă BRICS să înlăture dolarul din comerțul internațional | Aktual24

Data:

spot_img

Cum încearcă BRICS să înlăture dolarul din comerțul internațional? Rusia vrea să se folosească de acest grup pentru a ocoli dolarul în comerțul internațional. Totuși, aceste planuri sunt sortite să rămână doar o fantezie, scrie Bloomberg.

Președintele Vladimir Putin, care încearcă din răsputeri să lovească în forță dolarului, a organizat săptămână trecută summitul anual BRICS. În ciuda entuziasmului pentru de-dolarizare, organizatorii conferinței i-au sfătuit pe participanți să ia cu ei bancnote verzi (sau euro) în orașul de pe Volga, deoarece cardurile Visa non-rusești nu vor funcționa”, precizează publicația.

Citește și: Istoricul Dennis Deletant, despre actuala ofertă politică din România – „Oferta e nulă. Niște oameni care nu oferă mai nimic convingător electoratului român” | INTERVIU

Rusia și China încearcă să elimine dolarul din comerțul internațional

„Este greu de imaginat un exemplu mai bun pentru a arată cât de dificil este să te desparți de moneda care a dominat sistemul financiar global după sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial”, subliniază autorii publicației. Deși țările BRICS reprezintă împreună o parte semnificativă a economiei globale, infrastructura globală acordată dolarului este de natură să garanteze dominația monedei americane pentru cel puțin câteva decenii, scrie Bloomberg.

Citește și: Exclusiv. Caroline Fernolend, Marele Premiu Europa Nostra: „Visul meu este ca autoritățile să-și asume faptul că de mulți ani ONG-urile din România identifică și suplinesc lipsurile în multe domenii.”

Rusia și China încearcă să promoveze ideea de de-dolarizare a comerțului mondial, dar nu există mecanisme reale pentru a face acest lucru acum.

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / kirill_makes_pics )

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mii de militari nord-coreeni au fost trimiși în Rusia | Universul.net

Mii de militari nord-coreeni au fost trimiși în Rusia,...

Elveția pierde teren în domeniul financiar mondial. Alte două state se afirmă | Aktual24

Elveția pierde teren în domeniul financiar mondial. Alte două...