Cum încearcă un acuzat de criminalitate la nivel internațional să influențeze alegerile din Iași | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Cum încearcă un acuzat de criminalitate la nivel internațional să influențeze alegerile din Iași. A fost lansată o campanie împotriva candidatului ADU la Primăria Iași, Marius Bodea.

Linșaj mediatic la adresa lui Marius Bodea, candidatul Alianței Dreapta Unită (ADU) la funcția de primar al Iașului.

Așa zisele articole au apărut pe un site obscur intitulat www.newstrack.ro, controlat de un personaj controversat, Ovidiu Traian Semenescu.

În trecut, acesta a fost acuzat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) de trafic de influență și cumpărare de influență.

Dosarul lui Semenescu a fost clasat din lipsă de probe

În dosarul realizat de procurorii anticorupție, Semenescu și-ar fi traficat: 

  • „influenţa pe care o avea la reprezentanţii unor instituţii publice din România, în beneficiul agenţilor economici care fac parte din Grupul de firme Veolia Franţa obţinând în schimb de la reprezentanţii acestora sume importante de bani plătite sub paravanul unor contracte (…)”.

În dosar, a fost inclus și un contract de 1,5 milioane lei încheiat în 2015 între Veolia Iași (fostă Dalkia Termo Iași) și Environment & Sport Development la care Semenescu este asociat.

Citește și: Dominic Fritz: „Trebuie să fim sinceri cu oamenii că nu putem face magie, nu putem promite orice” | INTERVIU

Inițial reținut de DNA (Direcția Națională Anticorupție), Semenescu a scăpat de procurori, dosarul fiind clasat din lipsă de probe.

Veolia a părăsit Iașul în urmă cu câțiva ani, dar acum testează terenul pentru a concesiona, din nou, sistemul de termoficare al orașului.

Știri pentru denigrarea lui Bodea

Postare din 9 mai de pe pagina de Facebook a News Track: „Marius Bodea, nervosul de pe TikTok, e de fapt un bugetar de lux. Un milion de euro doar din joburile de la stat”.

Acest articol este doar unul dintr-o serie avându-l în prim plan pe Bodea.

După ce au fost publicate pe site, acestea au fost urcate pe Facebook și sponsorizate, ținta fiind diseminarea lor la posesorii de Facebook înregistrați pe Iași, aici unde Bodea candidează.

Citește și: De ce nu se vede Moldova de la București? Cum explică politicienii și societatea civilă

Suveica: site-ul News Track este deținut de Editura Eminescu SRL. Din 2013, acest SRL are drept unic asociată firma Environment & Sport Development SRL (EDS).

Iar la EDS, cu 24% din părțile sociale figurează Ovidiu Traian Semenescu, ceilalți asociați fiind Denise Antoinette Valerie Semenescu (soția acestuia) – tot 24% și Roberta Silvia Mihuț cu 51%.

Continuarea în Reporter de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: reporteris.ro)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related