Cum îți ajuți organismul să facă față schimbărilor bruște de temperatură. Soluții eficiente

Data:

Cum îți ajuți organismul să facă față schimbărilor bruște de temperatură. Vezi câteva soluții eficiente pentru a evita șocurile specifice modificărilor termice neașteptate.

Schimbările bruște de temperatură afectează majoritatea oamenilor într-o măsură mai mare sau mai mică. De altfel, schimbările sezoniere clasice au fost înlocuite treptat de modificări termice bruște, cu efecte nemijlocite asupra organismului tău. Corpul uman resimte din plin trecerile de la frig la temperaturi de aproape 20 de grade Celsius, urmate apoi de noi episoade de răcire a vremii. Aceste schimbări sunt resimțite de corpul uman și se manifestă printr-o lipsă de energie, capacitate redusă de concentrare, apatie și schimbări de dispoziție inexplicabile.

Cum îți ajuți organismul să facă față schimbărilor bruște de temperatură cu măsuri simple

Câteva măsuri simple recomandate de medici îți pot menține starea de sănătate și tonusul psihic pentru a face față cu bine schimbărilor bruște de temperatură:

Alimentație sănătoasă

Consumul alimentelor sănătoase, a legumelor și fructelor, îți vor furnzia doza necesară de energie și vor permite o bună funcționare a metabolsimului pentru a reduce din stresul cauzat asupra corpului de schimbările neașteptate de temepratură.

Exerciții fizice

Exercițiile fizice, practicate cu regularitate chiar și la domiciliu, vor susține organismul tău să se adapteze mai bine modificărilor termice bruște. Chiar și cele 10-15 minute de gimnastică practicate cu regularitate vor îmbunătăți circulația sanguină și oxigenarea creierului, iar astfel vei avea un tonus psihic pozitiv, aspect ce se va reflecta în creșterea capacității de concentrare și în întărirea musculaturii.

Activități în aer liber

Schimbările de temperatură îți pot permite să clipe neprețuite de activități în aer liber, aspect însemnat pentru buna funcționare a organismului. Plimbările în parc sau mersul pe jos într-un ritm susținut, chiar și pe traseul de serviciu, îți pot permite să-ți menții tonusul oragnismului și în zilele în care nu poți merge la sală sau nu ai apucat să îți faci exercițiile matinale.

Citește și: Erika Isac și dezvrăjirea femeilor prin Macarena. Despre România misogină

Hidratarea corespunzătoare

Menținerea unei hidratări corespunzătoare este esențială pentru organism în condițiile în care schimbările bruște de temperatură pot favoriza transpirația excesivă, aspect ce duce la deshidratare.

Articolul integral, în Monitorul de Cluj

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: pexels.com

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cea mai slabă performanță din istorie a Partidului Conservator. Premierul a demisionat

Partidul Conservator, condus de Rishi Sunak, a avut cea...

Un fost ministru al Transporturilor apare în dosarul șpăgii de 70.000 euro. Interceptări DNA | Aktual24

Un fost ministru al Transporturilor apare în dosarul șpăgii...

Discursul Ambasadoarei Kathleen Kavalec la marcarea a 248 de ani de independență pentru SUA

Statele Unite ale Americii împlinesc astăzi 248 de ani...