România se confruntă cu un deficit acut de forță de muncă. Primarul Emil Boc a vorbit despre cum poate orașul să mențină forța de muncă.
România se confruntă cu o lipsă de persoane specializate, aceștia alegând să plece către țări ce oferă un salariu mai atractiv. În timp ce Germania și Austria atrag foarte mulți tehnicieni, ingineri și specialiști IT, Irlanda caută la noi în țară personal specializat în Construcții și Instalații, ingineri, dar și IT-ști, a declarat la finalul anului Ana Visian, marketing manager la BestJobs. Într-o intervenție la un post de radio local, Emil Boc a vorbit despre cum reușește Cluj-Napoca să mențină forța de muncă acasă.
Un aspect pe care edilul l-a menționat a fost că pe lângă proiectele care sunt finanțate pe fonduri europene, anumite idei din Europa sunt luate și implementate la Cluj. Primarul a declarat că există o problemă cu penuria de pe piața forței de muncă.
De la instalator și electrician, până la IT. În Cluj au ajuns firmele să-și fure angajații între ele pentru că avem o penurie. Văd asta și la mine, tot scot la concurs posturi pentru IT-ști li nu vine nimeni, am scos pentru ingineri de drumuri și nu a venit nimeni. Avem probleme și atunci trebuie să ne gândim ce trebuie să facem (…) Este un fenomen care deja se întâmplă și în România și în Europa, aducere de forță de muncă extracomunitară, dar până acolo eu cred că trebuie să facem tot ce ne stă în putință să menținem resursa umană aici în județul Cluj”, a declarat Emil Boc, citat de Monitorul de Cluj.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
[…] Citește și Cum reușește Clujul să-și mențină forța de muncă în oraș […]