miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterCum s-a renunțat la ideea Muzeului „Casa Rusănescu“. Scandalul din CL Craiova...

Cum s-a renunțat la ideea Muzeului „Casa Rusănescu“. Scandalul din CL Craiova a fost decisiv

Casa Rusănescu din Craiova, cunoscută drept Casa Căsătoriilor, nu va mai fi restaurată și transformată în muzeu. Proiectul cu fonduri europene privind reabilitarea clădirii monument istoric a fost respins de Consiliul Local, în ședința de săptămâna trecută.

Asta după ce costurile de restaurare au crescut cu peste șase milioane de lei, față de devizul aprobat în 2017. Suma urma să fie suportată din bugetul local, lucru cu care consilierii municipali nu au fost de acord. Cum s-a ajuns în această situație, aflați din articol.

Primăria Craiova și-a propus, în 2017, să restaureze Casa Rusănescu, cunoscută de craioveni drept Casa Casătoriilor. A realizat un Studiu de Fezabilitate (SF) din care au rezultat costurile investiției – circa 11 milioane de lei, a obținut și fonduri europene nerambursabile. Consiliul Local (CL) a aprobat, un an mai târziu, și contribuția municipalității la acest proiect – circa 1,2 milioane de lei, din care 200.000 de lei partea de cofinanțare a proiectului.

Gazeta de Sudhttps://www.gds.ro/
Cel mai citit cotidian regional din țară, cu peste 7.000 exemplare pe ediție, audiență de 40.000 de persoane pe ediție, apariție de luni-vineri, distribuție în toată zona Olteniei (Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinți).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE