miercuri, 28 iulie 2021
AcasăNewsletterCum s-au scurs sute de mii de euro din Paris spre Păcureţi....

Cum s-au scurs sute de mii de euro din Paris spre Păcureţi. Rețea cu copii învățați să fure

Părinţii îşi puneau copiii să fure din capitala franceză. Zeci de minori acţionau peste tot, zilele cele mai bune fiind când se organizau conferinţe internaţionale. Anchetatorii au calculat că din buzunarele victimelor au ieşit 600.000 de euro. Nouă membri ai reţelei, acuzaţi de trafic de minori, au fost condamnaţi, în total, în primă instanţă la peste 60 de ani de închisoare.

O grupare de infractori care-şi foloseau propriii copii la furturi din buzunare a reuşit să pună pe jar poliţia franceză. Puştii au furat din buzunarele francezilor aproximativ 600.000 de euro, un sfert din sumă fiind trimisă în ţară.

Gruparea era deja cunoscută la Iaşi. Poliţiştii obosiseră să facă cercetări în dosare penale numai pentru a le vedea clasate din cauza vârstei autorilor. După 106 dosare clasate, poliţiştii probabil au răsuflat uşuraţi când banda şi-a mutat câmpul de operaţiuni din autobuzele Iaşului în metroul parizian. Cele mai bănoase „afaceri“ s-au desfăşurat în 2015, când Parisul a găzduit Conferinţa ONU asupra Schimbărilor Climatice şi în 2016, cu ocazia Campionatului European de Fotbal.

Nouă „părinţi“ au fost condamnaţi în primă instanţă pentru trafic de minori, derulat în perioada 2014-2017, dar dosarul trebuie să mai treacă şi prin faţa judecătorilor Curţii de Apel.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE