Cum să eviți îmbolnăvirile în timpul călătoriilor?

Data:

spot_img

Călătoriile sunt cel mai bun remediu pentru oboseala și stresul acumulat. Noi impresii, schimbarea mediului și a climatului – toate acestea au un efect pozitiv asupra ta, încărcându-te cu energie pentru câteva luni înainte. În vacanță, este important să uiți de toate grijile, dar nu de siguranța ta și a sănătății tale. Așadar, ia în considerare câteva reguli simple pentru a te bucura de călătorie fără probleme.

Ca să ai siguranța călătoriei, ai grijă de biletele de avion și alege destinația care te avantajează cel mai mult. 

Cu eSky.ro beneficiezi de opțiuni flexibile de plată, inclusiv plata amânată și rate, care îți permit să îți organizezi călătoria fără presiune financiară. În plus, poți economisi timp căutând un zbor Cluj Madrid și cazări alternative într-un singur loc, cu opțiuni pentru date și aeroporturi din apropiere, facilitând găsirea celor mai bune oferte pentru tine. Rezervările sunt simplificate pentru hoteluri, apartamente, pensiuni, cabane și multe altele, oferindu-ți o experiență de rezervare fără bătăi de cap. Cu eSky.ro ești protejat în cazul în care călătoria trebuie întreruptă sau anulată, asigurându-ți liniștea în fața eventualelor situații neprevăzute.

Dă timp organismului tău să se adapteze

Indiferent de destinație – fie că mergi în Brazilia îndepărtată, în Nordul înghețat, în centrul Africii sau în stațiunea de coastă preferată – amintește-ți că:

  • Adaptarea fizică la noi condiții durează mai mult decât adaptarea psihologică;
  • Fiecare loc nou aduce cu sine microbii și virusurile cu care localnicii sunt obișnuiți, dar organismul tău nu;
  • Noua destinație înseamnă și o nouă dietă: obiceiurile locale de gătit, depozitare și consum al alimentelor pot provoca probleme digestive. Dacă ai ales bilete avion București Roma, ai grijă să te adaptezi condițiilor alimentare locale.

Așadar, în primele două-trei zile la noul loc, petrece timp într-un mod relaxat, fără să te grăbești cu plaja, excursiile sau mesele în restaurantele locale. Este mai bine să oferi organismului tău timp să se adapteze și abia apoi să profiți de toate oportunitățile.

Asian woman with stomach pain and headache discomfort while sitting on a plane Passengers near the window

Respectă igiena

  • Spală-te pe mâini întotdeauna și oriunde: înainte de masă, după ce ai fost în locuri publice, la toaletă sau în transport. Dacă nu ai la îndemână un chiuvetă, folosește șervețele antibacteriene sau geluri, care se găsesc în farmacii sau supermarketuri;
  • Spală fructele și legumele înainte de consum, chiar și atunci când le cumperi din supermarketuri europene. Nu presupune că, deoarece fructele au coajă, aceasta protejează de microorganisme. În realitate, coaja nu este întotdeauna intactă și, atunci când decojești un fruct nemăcinat, poți aduce microorganismele de pe suprafața acestuia în interior;

Mai bine să rămâi nemâncat decât să mănânci orice

În restaurantele turistice, alege preparate gătite și evită salatele din fructe și legume crude sau sucurile proaspăt stoarse, pentru a preveni riscul de intoxicație alimentară.

Cel mai bun mod de a evita intoxicațiile alimentare în călătorie este să mănânci în locații ne-turistice, unde se hrănesc în principal localnicii.

Iubește animalele, dar de la distanță

În multe cafenele și restaurante de pe stradă, în jurul mesei tale vor fi animale mici care cer hrană: pisici, câini sau maimuțe. Totuși, amintește-ți că acestea sunt animale sălbatice și manifestarea „atenției” sub formă de mângâieri sau tentative de a le ține în brațe poate fi percepută ca o amenințare. În schimb, ai putea primi un zgârietură sau o mușcătură. Pe lângă faptul că este dureros, acest lucru este periculos, deoarece multe dintre aceste animale pot fi purtătoare de boli grave. Citește și despre Cum să îți securizezi casa în timpul unei călătorii lungi pentru mai multe informații utile. 

Călătoriile reprezintă soluția ideală pentru a scăpa de oboseală și stres, oferindu-ți noi perspective și revitalizându-te pentru viitor. Totuși, pentru a te bucura de călătorie fără probleme, este esențial să acorzi atenție siguranței și sănătății tale. Asigură-te că îți alegi cu grijă biletele de avion și destinația, și folosește eSky.ro pentru a beneficia de avantajele pe care ți le oferă această agenție de turism. Oferă timp organismului tău să se adapteze la noile condiții, respectă igiena, fii precaut în alegerea alimentelor și evită contactul cu animalele sălbatice pentru a avea o experiență de călătorie plăcută și fără incidente.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Beneficiile masajului pentru sănătate – Află cum te poate ajuta masajul în viața de zi cu zi

Masajul a devenit o metodă foarte populară de relaxare...

Ești invitat la o petrecere aniversară? Iată care sunt cele mai bune idei de cadouri care pot impresiona!

Când ești invitat la o petrecere aniversară, alegerea cadoului...

Inovații în industria gazelor naturale. Ce oferă distribuitorii pentru consumatori

Inovații în industria gazelor naturale. Ce oferă distribuitorii pentru...

Triada eMTB Xperience, competiție dedicată pasionaţilor de mountain biking

Triada eMTB Xperience, competiție dedicată pasionaţilor de mountain biking,...