luni, 6 decembrie 2021
AcasăNewsletterCum să identifici masca care chiar te protejează. Indicațiile pe care să...

Cum să identifici masca care chiar te protejează. Indicațiile pe care să le cauți la cumpărare

Cum să identifici masca care chiar te protejează de COVID-19: în primul rând, trebuie să fii atent dacă reprezentantul din România al producătorului de măști de protecție este autorizat în țară sau măcar pe teritoriul UE.

Ca să identifici masca care te protejează cu adevărat de COVID-19, trebuie să știi un producător din afara Uniunii Europene care dorește să introducă pe piața UE dispozitive medicale trebuie să își desemneze un unic reprezentant autorizat, cu sediul într-o țară membră.

Ca să afli dacă această condiție e respectată, trebuie să știi că dispozitivele medicale autorizate poartă marcajul CE, care se acordă în urma unei evaluări de conformitate. O dată obținut acest marcaj, produsele nu pot fi restricționate de la circulație și comercializare în interiorul UE.

„Prin urmare orice dispozitive medicale (măști sau altele) purtătoare de marcaj CE pot fi introduse pe piața României, fără alte aprobări din partea ANMDMR.

Potrivit art. 4 din OMS 1009 / 2016 există obligativitatea înregistrării la ANMDMR doar a dispozitivelor medicale de clasă I/I steril cu producător român sau reprezentant autorizat cu sediul în România”, se arată într-un răspuns al Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ADMDMR).

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE