Cum scăpăm de mahmureală. După petreceri sau mese în familie sau cu prietenii unde s-au consumat băuturi alcoolice există șanse foarte mari ca a doua zi să apară mahmureala.
Mahmureala este definită ca o stare neplăcută, rezultată în urma consumului de alcool, ca urmare a unei intoxicații etilice si deshidratare, dar și a efectului pe care îl are alcoolul asupra sistemului digestiv, rinichi și ficat”.
Citește și: Incendiu în Prahova. Șase morți la Ferma Dacilor. Fiul patronului, printre victime
Cum scăpăm de mahmureală: apa, cel mai bun remediu
Cel mai rapid mod prin care putem scăpa de această senzație este consumul de apă și de vitamine, potrivit site-urilor de specialitate.
Consumul de alcool duce și la scăderea glicemiei care creează starea de mahmureală. Tocmai de aceea se recomandă și consumul anumitor alimente precum covrigeii sau pâinea prăjită. Se mai recomandă și sucul de roșii sau cel de citrice, dar și ceaiul de ghimbir și mentă sau supele.
Exercițiile fizice ușoare și dușurile cu apă rece pot ameliora și ele starea de mahmureală. Exercițiile fizice intense ar putea avea un rezultat chiar opus. Cea mai bună soluție este o plimbare prin aer curat care ajută la eliminarea de toxine și la secreția de endorfine în organism.
Odihna este un element esențial în tratarea mahmurelii. Dacă reușiți să dormiți suficient după ce ați consumat alcool este posibil ca această stare să nu mai apară deloc.
În cazul în care anumite stări precum greața sau durerile de cap persistă, pot fi folosite și anumite medicamente, dar doar după ce ați discutat cu farmacistul sau chiar cu un medic.
Când trebuie mers la urgențe
Cum scăpăm de mahmureală: zicala „cui pe cui se scoate” nu se aplică și în această situație. Consumul de alcool doar va crește nivelul de toxine din organism, iar acest lucru va prelungi efectele adverse, dar va crește și riscurile.
În cazul în care apar simptome precum frisoanele, stări de vomă greu de controlat, respirație neregulată, leșin, piele palidă sau scăderea temperaturii trebuie solicitată asistență medicală de urgență. Aceste semne pot indica o intoxicație cu alcool.
Totuși, poate mai important decât tratare mahmurelii este prevenția ei. Printre cele mai importante sfaturi sunt:
1. Nu consumați mai multe tipuri de alcool într-o singură seară;
2. Evitați asocierea de băuturi alcoolice cu cele carbogazoase, în special energizantele. Alegeți combinații care conțin sucuri naturale;
3. Anumite băuturi te predispun mai mult la mahmureală. Evită tipurile de alcool care conțin adaos de chimicale, de obicei cele de culoare închisă.
4. Pe lângă băuturile alcoolice, nu uitați să consumați multă apă. Se recomandă chiar câte un pahar de apă pentru fiecare de alcool.
5. Nu bea prea repede. Limitează-te la consumul unui singur pahar de băutură pe oră. Organismul are ritmul lui de metabolizare.
6. Mănâncă înainte de a consuma băuturi alcoolice. Dacă mănânci ceva înainte sau în timp ce consumi alcool, acesta va fi absorbit mai lent.
Însă poate cel mai important este să limităm consumul de alcool și să ne cunoaștem cât mai bine limitele.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!