Cum scapi de cicatrici și cum previi îmbătrânirea prematură a pielii cauzată de expunerea soare. Rejuvenarea pielii și tratarea cicatricilor sunt deziderate aflate în vârful piramidei ambițiilor oricui are o problemă în aceste domenii, femei sau bărbați.
Cum pot fi rezolvate în prezent aceste două probleme ale pielii?
Există, din fericire, un laser ultraperformant, care funcționează cu dioxid de carbon. Este vorba despre laserul CO2, activ pe o platformă AlmaLaser, care generează o energie cu o lungime de undă în domeniul infraroșului (10600 nm), lungime de undă care este foarte bine absorbită de apă.
Deoarece pielea conține o cantitate mare de apă, laserul CO2 este folosit atât pentru ablația (distrugerea) leziunilor benigne ale pielii (papiloame, veruci, keratoze seboreice, hemangioame etc.), cât și în dermatologia estetică, mai ales în tratamentul cicatricilor și rejuvenare.
Citește și: Tratamentele injectabile, alternativa sigură pentru lifting facial chirurgical
Laserul CO2 fracționat este folosit pentru îmbunătățirea aspectului estetic al pielii, poate trata riduri fine, fotoîmbătrânire (îmbătrânirea prematură cauzată de expunerea la UV), pete pigmentate, piele neomogenă, cicatrici (post-acnee, post-arsură, post-chirurgie) la nivelul feței, gâtului, decolteului și mâinilor.
Acesta acționează creând microinjurii ale pielii prin microfascicule de energie (fracționare) care declanșează un răspuns de vindecare cu stimularea susținută a sintezei de colagen și elastină.
Cum acționează laserul CO2 fracționat?
Acesta acționează creând microinjurii ale pielii prin microfascicule de energie (fracționare), care declanșează un răspuns de vindecare cu stimularea sintezei de colagen și elastină.
Rezultatul este o piele mai fermă, mai tânără, mai întinsă, cu un relief cutanat mai omogen, cu pigmentare uniformă.
Pot fi necesare 4-6 ședințe pentru rezultate optime, care se fac, de obicei, la interval de 4-6 săptămâni.
Cicatricile post-acnee sunt îmbunătățite semnificativ după o cură de tratament laser CO2.
Sunt situații în care este indicat un protocol complex, ce include terapie laser vascular, atunci când sunt asociate leziuni reziduale cu eritem (roșeață), peelinguri, microneedeling, sau alte terapii injectabile minim-invazive (mezoterapie, injectare acid hialuronic).
Cu toate aceste tehnici combinate, pacienții își pot ameliora semnificativ aceste probleme, care – în urmă cu doar câțiva ani – nu aveau rezolvare.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!