Cum scapi de răceală: 5 soluții simple

Data:

spot_img

Cum scapi de răceală. Oricât de mult ai încerca să eviți acest lucru, șansele să răcești cel puțin o dată pe an sunt foarte mari.

Când se va întâmpla asta, te vei confrunta cu o serie de simptome cum ar fi tusea, congestia nazală, rinoreea, durerile în gât sau durerile de cap. Deși nu sunt neapărat grave sau severe, aceste simptome pot fi destul de neplăcute și îți pot afecta calitatea vieții. De cele mai multe ori, te vei simți mai bine după o săptămână sau două. Există însă și câteva lucruri pe care le poți face pentru a scăpa mai repede de răceală. 

1. Odihnește-te

Odihna este un element crucial în procesul de recuperare atunci când suntem răciți. Atunci când organismul se confruntă cu un virus, utilizează energie pentru a lupta împotriva acestuia. Prin odihnă, oferim organismului posibilitatea de a utiliza mai multă energie pentru a se vindeca și a combate infecția și este absolut normal dacă în această perioadă simțim nevoia să dormim mai mult decât de obicei.

Evită deci să mergi la serviciu sau la școală, în special dacă ai febră sau tușești foarte tare. Stai acasă, dacă poți. În acest mod, îți vei ajuta organismul să se recupereze și vei evita și să dai răceala altora.

Citește și: Sănătatea coloanei vertebrale: cum să prevenim și să gestionăm afecțiunile comune

2. Consumă lichide calde

Consumul de lichide calde poate avea numeroase beneficii în tratarea răcelii. Acestea nu numai că hidratează corpul, dar ajută și la ameliorarea congestiei nazale și a gâtului iritat. Unul dintre cele mai bune opțiuni pentru lichidele calde este ceaiul de plante, cunoscut pentru proprietățile sale de ameliorare a simptomelor răcelii.

Iar pentru un efect și mai puternic, poți încerca să adaugi o linguriță de miere, cunoscută, de asemenea, pentru efectele sale benefice asupra tusei și a durerilor în gât asociate cu răceala, în ceașca de ceai.

Supa de pui este și ea o alegere excelentă în tratarea răcelii. Pe lângă faptul că este reconfortantă și delicioasă, mai este bogată în nutrienți esențiali care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la accelerarea procesului de vindecare. În principiu, orice lichid cald te poate ajuta să te simți mai bine. Evită însă cafeaua și alcoolul.

3. Fă gargara cu sare

Gargara cu sare reprezintă o metodă simplă și naturală de a atenua durerea în gât și de a reduce inflamația și este un remediu naturist adesea recomandat pentru răceală. Sarea are proprietăți antibacteriene și antiseptice, ceea ce înseamnă că poate ajuta la combaterea infecțiilor din gât și la accelerarea procesului de vindecare.

Începe prin adăugarea unei jumătăți de linguriță de sare într-un pahar cu apă caldă și amestecă bine până când sarea se dizolvă complet. Asigură-te că apa nu este prea fierbinte, pentru a nu irita și mai mult gâtul. Fă gargara cu sare timp de aproximativ 30 de secunde, scuipă soluția și repetă procesul de câteva ori pe parcursul zilei.

4. Întreabă-ți medicul ce medicamente poți lua

Dacă remediile naturiste nu funcționează, există diferite tipuri de medicamente care pot fi recomandate pentru tratamentul răcelii. Printre acestea se numără antipireticele, care sunt utilizate pentru a reduce febra, sau analgezicele, utile pentru a calma durerile și disconfortul din timpul răcelii.

Decongestionantele pot fi recomandate pentru a ameliora congestia nazală și a facilita respirația, în timp ce un sirop de tuse te poate ajuta să scapi de acest simptom neplăcut.

Ține cont de faptul că fiecare organism este diferit și reacționează diferit la medicamente. Prin urmare, este esențial să ceri sfatul unui medic înainte de a lua orice medicament. Atenție! Răceala nu trebuie tratată cu antibiotice!

Citește și: Spitalul cu cel mai bun punctaj la calitatea serviciilor și siguranța pacienților

5. Ajustează temperatura și umiditatea din cameră

Un nivel ridicat de umiditate poate avea multiple beneficii în tratarea răcelii. În primul rând, creșterea umidității ajută la hidratarea pasajelor nazale și a gâtului, reducând astfel disconfortul cauzat de simptomele răcelii, cum ar fi iritarea și senzația de uscăciune.

De asemenea, umiditatea crescută în aer poate contribui la subțierea mucusului și la ușurarea congestiei nazale, facilitând astfel respirația.

Pe de altă parte, menținerea unei temperaturi confortabile în cameră poate fi și ea utilă în astfel de cazuri. Asigură-te deci că în încăperea în care te afli este cald, dar evită căldura excesivă.

În concluzie, răceala poate fi gestionată printr-o combinație de odihnă adecvată, consum de lichide calde, gargara cu sare, ajustarea temperaturii și umidității camerei și utilizarea medicamentelor recomandate de medic.

Aceste soluții simple pot ajuta la ameliorarea simptomelor și favorizează procesul de recuperare. 

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ministrul propus de PSD la Justiție, venituri de 3 milioane de lei în 4 ani

Propunerea coaliției PSD-PNL-UDMR pentru funcția de ministru al Justiției,...

SURSE: Cum se împart ministerele între PSD, PNL și UDMR | Aktual24

SURSE: Cum se împart ministerele între PSD, PNL și...

Un agresor sexual din Bihor, eliberat, a atacat din nou un minor | Bihoreanul

Petru Lucaci, un bărbat din localitatea Hotar, eliberat recent...