Cum schimbă războiul Rusiei împotriva Ucrainei implicarea Coreei de Nord | Deutsche Welle

Data:

spot_img

Cum schimbă Coreea de Nord războiul Rusiei în Ucraina. Cooperarea dintre Rusia și Coreea de Nord nu este, în principiu, o noutate: în iunie, președintele rus Vladimir Putin a călătorit la Phenian pentru a conveni asupra unui parteneriat de securitate cu liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Au circulat, anterior, speculații cu privire la livrările extinse de arme nord-coreene, în special obuze de artilerie. Încă din 2023, serviciul secret ucrainean HUR raporta prezența unui contingent militar nord-coreean în teritoriile ocupate ale Ucrainei.

Dimensiunea acestei cooperări se schimbă în perspectiva informațiilor difuzate de serviciul secret sud-coreean NIS, vinerea trecută: Phenianul ar dori să furnizeze până la 12.000 de soldați pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Dintre aceștia, 1500 ar fi fost deja trimiși în orașul-port rusesc Vladivostok. NIS recalibrează cifra la 3000 de militari aduși deja în Rusia. Aceștia ar fi urmat să primească uniforme rusești, pentru a li se ascunde identitatea.

Citește și: Începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale. 14 candidați înscriși în cursa pentru Cotroceni

Echipa de verificare a faptelor a DW a putut confirma că filmările furnizate de NIS arată locații din districtul militar de est al Rusiei. Nici Moscova, nici Phenianul nu au confirmat încă oficial informațiile.

În prezent există puține informații concrete și multe speculații confuze, spune Nico Lange, senior fellow la Conferința de Securitate de la München (MSC), într-un interviu pentru DW. „Dar nu există nicio îndoială că nord-coreenii sunt în Rusia pentru antrenament. La fel cum este cert că, de ceva timp, și-anume la puțină vreme după vizita lui Vladimir Putin la Phenian, echipaje de construcții din forțele armate nord-coreene sunt active în teritoriile ocupate din Ucraina”.

Continuarea, în Deutsche Welle

Citește și: Atentatul cu bombă de la Arad. Fiica milionarului ucis şi doi complici, reţinuţi pentru 24 de ore

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: AGERPRES / EPA)

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related