joi, 2 decembrie 2021
AcasăNewsletterCum se complimentau Mihai Chirica și George Simion (AUR), în campania pentru...

Cum se complimentau Mihai Chirica și George Simion (AUR), în campania pentru europarlamentarele din 2019: „sunt angajat sufletește pentru el”

Co-președintele AUR, George Simion, a fost susținut la alegerile europarlamentare de anul trecut de primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, care spunea atunci despre Simion că poate fi caracterizat „într-o singură propoziție – un român adevărat” și că este „angajat sufletește pentru el”.

„Pentru mine, George este unul dintre cei care s-a născut într-o altă zodie, una care nu există, zodia României celei mari, în care ne-am născut toți cei care credem în unirea tuturor provinciilor românești, zodia celor care se jertfesc și își pun în slujba acestui destin tot ceea ce au, o fac cu dragoste de țară fără să aștepte răsplată. Nu cred că George Simion vrea să fie europarlamentar pentru că îi place Bruxellesul mai mult decât România, sunt covins că nu este așa și pentru George canidatura la europarlamentare sunt o continuare a luptei – nu există nicio limită pe care să o abordezi în ceea ce privește proiectul României Mari”, a declarat Mihai Chirica în cadrul lansării candidaturii acestuia la alegerile europarlamentare de anul trecut.

La rândul său, George Simion spunea că susținerea primarului Mihai Chirica „a venit ca o binecuvântare după lansarea candidaturii mișcării unioniste”. „Sunt recunoscător pentru susținerea pe care o oferă nu doar mie, ci și tuturor unioniștilor, pentru încurajare și pentru efortul pe care îl depune alături de noi în vederea reîntregirii țării. Un om de seamă, căruia îi mulțumesc pentru că luptă pentru o Românie MARE în Europa”, spunea George Simion la începutul anului 2019.

Primarul Mihai Chirica spune că între timp drumurile lor s-au despărțit chiar după alegerile europarlamentare din cauza discursului radical pe care acesta îl avea împotriva tuturor autorităților și că la momentul susținerii nu exista gruparea pe care acum George Simion o conduce. „Drumurile noastre s-au despărțit după alegerile europarlamentare, de altfel acesta era mesajul lui de atunci – «voi lupta pentru ca Moldova să fie integrată în rândul statelor europene» – asta spunea în 2019. Era o temă pe care toți au tratat-o la diverse”, a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași. (Mădălina OLARIU)

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE