marți, 30 noiembrie 2021
AcasăLa ziActualitateCum se distribuie dozele de vaccin în județele țării. O campanie de...

Cum se distribuie dozele de vaccin în județele țării. O campanie de imunizare în nuanțe de gri

Declarația recentă a primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, referitoare la faptul că, în ciuda înscrierii a „aproape 18.000 de gălățeni pe liste în așteptarea vaccinului anti-COVID, (…) distribuirea dozelor pe județe se face în bătaie de joc”, completată cu afirmația că „în fiecare zi, în medie, în municipiul Galați se vaccinează doar câteva zeci de persoane, deși capacitatea de vaccinare este de peste 2.000”, trebuie privită într-un context mai larg.

Într-adevăr, datele oficiale ale platformei de vaccinare arată că miercuri, 24 martie 2021, erau înscriși pe listele din județul nostru 18.703 gălăţeni în așteptarea administrării dozelor de imunizare anti-SARS-CoV-2. Pe de altă parte, până marți, 23 martie, 34.500 de gălățeni primiseră măcar o doză din cele trei vaccinuri anti-Covid aprobate și disponibile în prezent în țara noastră, dintre care aproape 15.000 inclusiv pe cea de rapel. În aceeași zi, un număr de 634 de gălățeni au fost vaccinați în municipiul reședință de județ, iar alți 379 în alte centre deschise la Tecuci, Târgu-Bujor, Berești, Corod și Ivești. Trăgând linie peste campania de vaccinare de la nivel județean, demarată la începutul anului, trebuie spus că au fost administrate până în prezent aproape 50.000 de doze.

Dacă este mult sau puțin încearcă să ne lămurească Teodora Diaconița, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului: „Dozele de vaccin se distribuie în funcție de incidența de infectare a fiecărui județ. Cum Galațiul, până de curând, s-a aflat în zona verde a acestui indicator (cu o rată de infectare de sub 1,5/1.000 locuitori – n.n.), județul nostru a primit tranșele corespunzătoare de vaccin. Pe de altă parte, numeroși gălățeni s-au vaccinat în alte județe, unde au fost locuri disponibile. Este adevărat că peste 18.000 de persoane se află pe listele de așteptare și în zilele următoare va începe programarea acestora”.

Citește articolul complet pe viața liberă.ro

Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE