duminică, 26 septembrie 2021
AcasăNewsletterCum se distruge o firmă de stat: câți directori au fost numiți...

Cum se distruge o firmă de stat: câți directori au fost numiți politic în 31 de ani

Eugen Iordache, Genica Totolici, Constantin Graur, Gigel Caliga, Adrian Negraru şi Mihai Cadinoiu. Acestea sunt numele directorilor generali ai Transurb din ultimii 32 de ani.

Fiecare dintre aceştia a beneficiat de susţinere politică şi este răspunzător – într-o mai mică sau mai mare măsură – pentru modul în care funcţionează transportul public local. Însă, nu o dată, SC Transurb a fost catalogat „fief politic” al PUR, PC, respectiv ALDE.

Schimbarea iminentă a conducerii SC Transurb SA, anunţată de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a fost unul dintre subiectele fierbinţi ale săptămânii trecute.

Explicaţia primarului a fost aceea că nu e vorba despre apartenenţa politică a conducerii Transurb – în majoritate formată din membri ALDE – ci despre managementul defectuos, care nu este o problemă de actualitate.

Nu mai puţin adevărat este că posturile de la cârma Transurb au constituit, din 2005 încoace, un motiv de dispută politică între PSD, pe de o parte, şi PUR, PC, respectiv ALDE.

În acest moment, PSD are o majoritate confortabilă în Consiliul Local, acolo unde ALDE nici măcar nu este reprezentat. Tocmai pentru că politica a fost cea care a impus directori la Transurb, considerăm necesar să vă oferim o radiografie a modului în care s-au schimbat directorii în ultimii 32 de ani.

Potrivit datelor noastre, la conducerea regiei devenite societate de transport public local s-a aflat, din 1989 şi până în februarie 2005, inginerul Eugen Iordache.

Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE