Cum se explică incidentul din Piața Unirii | Aktual24

Data:

spot_img

Cum se explică incidentul din Piața Unirii. Ovidiu Voicu, director executiv al Center for Public Innovation, explică ce se află în spatele „circului” declanșat de primarul PSD al Sectorului 4, Daniel Băluță, în Piața Unirii.

Reamintim că Băluță s-a pus oamenii din poliția locală a sectorului să îl împiedice pe primarul general Nicusor Dan să înlăture gardurile de pe lângă planșeul Pieței Unirii. „Azi noapte, Primăria Sector 4 a început lucrări de reabilitare în Piață Unirii.

Citește și: Livia Grama Medilanski (Düsseldorf): „Avem nevoie de un institut cultural «Carol I al României» pentru miile de români care sunt aici și pentru cultivarea relațiilor cu germanii”

Nicușor Dan s-a prezentat la fața locului

Dimineață, Poliția Locală București, cu primarul Nicusor Dan lângă ei, au venit să sisteze lucrările, pentru că nu au autorizație. Poliția Locală Sector 4 s-a opus. La ora la care scriu acest text, cele două tabere stau pe poziții și așteaptă Poliția adevărată, aia Națională, să decidă cine are dreptate.

În principiu, nimeni nu neagă că ar trebui reparat planșeul de deasupra castei Damboviței (canalul prin care râul trece pe sub piață), dar e scump și banii trebuie să treacă prin buzunarele potrivite. Pentru cei ce nu sunt din București, poate nu ați sesizat, dar banii vin din buzunarele tuturor, pentru că factura e plătită de Guvern, din bugetul central.

Citește și: 53 milioane de euro de la buget pentru partide în primele 10 luni ale anului

Doar că Guvernul e pesedist, deci banii trebuie să meargă pe la PSD. Așa a fost inventat artificiul că Primăria Generală a autorizat Primăria Sector 4 să se ocupe de lucrare, deși Piața Unirii e majoritar în Sector 3.

Guvernul a alocat banii (800 milioane lei) către Primăria Sector 4, pentru că primarul Băluță e din gașca premierului Ciolacu (iar primarul Negoiță de la 3 e doar tolerat, că e popular în sectorul lui).

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Acțiune de amploare a DIICOT. Peste 130 de percheziții la nivel național

DIICOT desfășoară miercuri dimineața peste 130 de percheziţii domiciliare...

Rise Project: Clanul din Sectorul 4

Cum a devenit Sectorul 4 victima grupărilor de crimă...

Klaus Iohannis la Climate Change Summit: „Schimbările climatice reprezintă o provocare fără precedent”

Klaus Iohannis la Climate Change Summit: „Schimbările climatice reprezintă...