Cum se omoară un dosar de crimă organizată. Cauza care îi vizează pe doi frați din Brăila, activi pe „piață” de aproape zece ani, s-a dezumflat la Tribunal. Doar doi membri ai grupului, cu antecedente penale, sunt acum în arest, „capii” fiind trimiși acasă, la fel ca alți patru suspecți.
La finele săptămânii trecute, structurile de Crimă Organizată din Galați și Brăila anunțau că au reușit „destructurarea unei rețele de trafic de minori și persoane”.
14 descinderi ar fi fost făcute vineri, 29 septembrie, pentru a susține acuzațiile formulate de procurorii DIICOT, care spuneau că, încă din 2014, doi frați din Brăila, alături de alți acoliți, s-ar fi ocupat de racolarea și exploatarea sexuală a tinerelor, unele minore.
Activitățile cu conotații foarte grave, prestate în sistem piramidal, în care frații erau lideri și decideau ce și cum se întâmplă, cum se împart taxele de protecție și care era cuantumul acestora, precum și circuitul prin Europa, ar fi urmat să fie probate în propunerea de arestare formulată de DIICOT – Biroul Teritorial Brăila în fața Tribunalului, unde au ajuns opt persoane dintre cele peste 40 conduse inițial la audieri.
Citește și Iașul, conectat la piața internațională a traficului de persoane
Ce știau anchetatorii
Cum spuneam, după aproape zece ani în care frații din Brăila alături de complicii lor au dezvoltat afacerea cu carne vie din care au „răsărit” mașini de lux, un trai opulent, imobile, în țară și în străinătate, și afaceri aparent legale, în care erau spălați o parte din banii obținuți din traficul de persoane, poliția a făcut publice detalii care, susținute cu probe, ar fi trebuit, chiar în ceasul al 12-lea, să îi „tragă pe dreapta” măcar pe protagoniștii principali: frații Dorin și Nicu Stroe.
„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2014, în municipiul Brăila și, ulterior, în afara României, ar fi acționat un grup infracțional organizat, format din aproximativ zece membri, în scopul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.
În urma verificărilor efectuate, a rezultat că membrii grupului ar fi recrutat persoane majore, dar și minore, în vederea exploatării sexuale, atât în România, cât și în străinătate, respectiv Belgia, Italia și Spania.
În Belgia, doi dintre membri, frați, care s-ar fi impus ca lideri locali, ar fi obținut controlul asupra persoanelor obligate să întrețină relații sexuale în diferite locații și le-ar fi constrâns la plata unor taxe de protecție, precum și a unor sume percepute lunar, de 500 de euro, pentru „a-și păstra locul în club”.
De asemenea, persoanele recrutate de membrii grupului ar fi fost obligate să întrețină relații sexuale doar cu acordul prealabil și prin intermediul liderilor grupului.
Totodată, cei doi lideri, pe lângă activitatea de coordonare a grupului infracțional organizat, ar fi exploatat direct mai multe persoane, recrutate prin metoda «Lover boy»”, au notat procurorii DIICOT, în referatul cu care s-au prezentat în fața instanței de judecată și pe care l-au dat și publicității la finalul perchezițiilor.
Mai multe, în Viața Liberă.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!