Cum se văd din „sistem” legile securității. Fost șef SRI: În 2000 am înaintat eu cinci legi. Suntem în 2022 și tot nu le avem

Data:

Europa Liberă a stat de vorbă cu un fost șef al Serviciului Român de Informații, Costin Georgescu, și cu unul al Serviciului de Informații Externe, Claudiu Săftoiu, pentru a surprinde și viziunea oamenilor care cândva au făcut parte din sistem cu privire la legile securității.

Costin Georgescu a condus Serviciul Român de Informații între 1997 și 2000 și a fost ales pe listele PNL în aceeași legislatură.

El spune că legile securității naționale sunt „desuete” și datează de dinainte de modificarea constituției, în 2003. În anul 2000, la finalul mandatului la șefia SRI, a înaintat chiar el în Parlament un pachet de cinci legi privind legile securității naționale. Printre ele, se numărau Legea de Organizare a SIE, Legea e Organizare a SRI și Statul Lucrătorului de Informații.

Citește și: CONFIRMARE OFICIALĂ: Pachetul de legi privind funcționarea serviciilor de informații, scris chiar de către acestea

„Suntem în 2022 și nu au apărut acele legi! De atunci a mai evoluat lumea și trebuiau modificate și alea, dar nu s-a întâmplat nimic. Nu s-a vrut, pe mulți îi deranja și nu știu de ce s-a mers pe niște legi desuete, făcute înainte de prima constituție – ceea ce e inacceptabil. Nu se vorbește de amenințările teroriste, de amenințările informatice”, a declarat Costin Georgescu pentru Europa Liberă.

Fostul șef SRI spune că încercări au existat și pe timpul lui Ion Iliescu și Adrian Năstase, dar „s-au bătut cele două palate între ele și nu a ieșit nimic, apoi s-a bătut Tăriceanu cu Băsescu.”

Continuarea, în Europa Liberă!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Explozie la un bloc din Craiova. Un etaj s-a prăbușit. O femeie a murit | VIDEO

Explozie la un bloc din Craiova, în urma căreia...

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar. Greșeala a...

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea traficului de țigări | Ordinea.ro

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea...

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna occidentalilor | Aktual24

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna...