sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăNewsletterCum se vor desfășura cursurilor școlilor în Bihor săptămâna următoare: Restricții în...

Cum se vor desfășura cursurilor școlilor în Bihor săptămâna următoare: Restricții în unitățile de învățământ din 43 comune și orașe

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a adoptat joi o nouă hotărâre privind desfășurarea activităților de învățământ, în funcție de situația epidemiologică. Potrivit acesteia, unitățile de învățământ din 6 localități vor funcţiona conform regulilor „scenariului roşu”, iar în alte 37 localități potrivit „scenariului galben”, cu prezența fizică parțială a copiilor și parțial online. Până acum, doar 28 de localități se aflau în cele două scenarii.

Noutățile au fost anunțate joi după amiază printr-un comunicat al Prefecturii Bihor, care precizează că, de luni, 15 martie, „din cele 714 unități de învățământ din județul Bihor, 443 funcționează în scenariul verde, 247 în scenariul galben și 24 de unități de învățământ intră în scenariul roșu”.

În scenariul roșu vor funcționa unitățile de învățământ din comunele Sălacea, Sântandrei, Șimian, Spinuș și Șuncuiuș, precum și cele din orașul Valea lui Mihai, toate acestea fiind localități în care rata de infectare din ultimele două săptămâni a fost mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori. Acest lucru înseamnă că vor participa fizic la cursuridoar preşcolarii şi elevii claselor din învăţământul primar, iar celelalte categorii de elevi doar online.

În perioada anterioară, în scenariul roșu au fost doar unitățile de învățământ din două UAT-uri, Sălacea și Valea lui Mihai.

În scenariul galben vor funcționa în următoarea săptămână unitățile de învățământ din Abram, Abrămuț, Aușeu, Avram Iancu, Borș, Bratca, Brusturi, Buduslău, Bulz, Buntești, Cărpinet, Chișlaz, Copăcel, Curtuișeni, Derna, Diosig, Drăgești, Finiș, Gepiu, Hidișelu de Sus, Husasău de Tinca, Lăzăreni, Lazuri de Beiuș, Lugașu de Jos, Lunca, Marghita, Nojorid, Olcea, Oradea, Popești, Săcueni, Salonta, Ștei, Tarcea, Tinca, Toboliu și Vadu Crișului.

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE