Cum și cât puteți beneficia de servicii gratuite de îngrijire la domiciliu

Data:

Dacă sunteți asigurați și aveți probleme de sănătate care necesită gesturi medicale efectuate de personal medical calificat, dar starea dumneavoastră nu necesită internare, puteți beneficia de servicii gratuite de îngrijiri la domiciliu. Evident, acest tip de asistență medicală se poate face doar la recomandarea medicului.

”Un asigurat poate beneficia de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu pe durata pe care o stabileşte medicul care a făcut recomandarea, dar nu mai mult de 90 zile de îngrijiri, în ultimele 11 luni și în mai multe etape (episoade de îngrijire). Un episod de îngrijire este de maxim 15 zile, respectiv maximum 30 de zile pentru situaţiile justificate medical de către medicul care face recomandarea”, a explicat Dr. Ec. Radu Țibichi, Președintele Casei de Asigurări de Sănătate Iași (CAS).

Citește și: Cine controlează televiziunile. Calificarea Evei Borsos Orsolya pentru CNA: legitimația UDMR – PressHUB

Iată  care sunt serviciile de îngrijire la domiciliu prevăzute în pachetul de servicii medicale de bază: măsurarea parametrilor fiziologici: temperatură, respirație, puls, diureză și scaun; administrarea medicamentelor:intramuscular, subcutanat, intradermic, oral, pe mucoase; administrarea medicamentelor intravenos; sondaj vezical, îngrijirea sondei urinare și administrarea medicamentelor intravezical pe sonda vezicală; administrarea medicamentelor prin perfuzie endovenoasă; alimentarea artificială pe gastrostomă/sondă gastrică și educarea asiguratului/aparținătorilor; alimentarea pasivă, pentru bolnavii cu tulburări de deglutiție (…).

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Foto: RO Vaccinare

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primul parc experimental de cercetare a tehnologiilor avansate în energii alternative funcționează la Cluj

Primul parc experimental de cercetare a tehnologiilor avansate în...

Controversatul șef al ANPC, Horia Constantinescu, demisionează pentru a fi candidatul PSD la Primăria Constanța

Controversatul șef al ANPC, Horia Constantinescu, demisionează pentru a...

Camere video în toate clasele fără acordul părinţilor şi profesorilor

Camere video în toate clasele fără acordul părinţilor şi...

UE ar putea trece la economie de război. Ce înseamnă asta

Liderii globali  folosesc adesea noțiunea de economie de război,...