Cum văd patronii și angajații HORECA măsura impozitării bacșișului

Data:

spot_img

HotNews.ro a vorbit cu proprietari de restaurante și cafenele, barmani și organizații din domeniul HORECA pentru a afla cum se vede din perspectiva acestora măsura de impozitare a bacșișului cu 10%.

O lege intrată în vigoare la 1 ianuarie prevede că bacșișul trebuie trecut pe nota de plată, urmând să fie impozitat cu 10 %. Nerespectarea acestei dispoziții ar putea atrage o amendă de la 2 mii la 4 mii de lei.

Încă din primele zile această măsură a stârnit nelămuriri și încurcături. De exemplu, legea nu prevede clar ce se întâmplă atunci când clientul vrea să lase un bacșiș mai mare de 15%, nici nu stipulează ce se întâmplă cu borcanul de bacșiș de pe tejghelele cafenelelor sau food truck-urilor – este sau nu este legal?

Citește articolul integral pe HotNews.ro

Citește și: Rezultatele interceptării a mii de persoane din România, pentru spionaj și trădare, secret de stat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sebastian Burduja: Încă 150 de milioane de euro investiți în sectorul energetic românesc

Sebastian Burduja anunță, într-o postare pe Facebook, investiții de...

Clotilde Armand: „Primăria Sector 1 a delegat sortarea deșeurilor către clientela de partid”

Fosta primăriță de la sectorul 1, Clotilde Armand, scrie...

Efectele „ordonanței trenuleț” asupra companiilor din IT, construcții și agricultură | Monitorul de Cluj

Efectele „ordonanței trenuleț” asupra companiilor din IT, construcții și agricultură....