sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăNewsletterCumătrul lui Chirica, numit șef al unui Birou care n-are nume, n-are...

Cumătrul lui Chirica, numit șef al unui Birou care n-are nume, n-are angajați, n-are activitate

Fostul viceprimar Gabriel Harabagiu a ajuns pomanagiu-șef în Primărie, pe bani publici. După ce i s-a terminat mandatul, Harabagiu a fost uns șef de birou de cumătrul și șeful său, primarul Mihai Chirica. Un Birou care nu exista înainte și nu există nici acum decât pe hârtie pe care Chirica a scris dispoziție.

„Nu are angajați și nici atribuiți, dar plimbă zilnic aerul pe holuri. E Biroul despre care nu știm cum se cheamă”, a spus, sub rezerva anonimatului, o sursă din Palatul Roznovanu.

E doar un mod de a-l plăti până la adevărata sa menire: cea de administrator public (city-manager). Hârtia e scrisă, dar Mihai Chirica încă nu a semnat-o. Primarul este acum în PNL, iar cumătrul său a rămas în PSD pentru că liberalii n-au vrut să-l primească.

Un colac de salvare pentru Harabagiu
Numirea lui Gabriel Harabagiu în această funcție executivă extrem de importantă a fost pregătită încă din 2017. Atunci, Primăria Iași a aprobat, în aprilie, o nouă organigramă care a adus câteva noutăți. Printre acestea și înființarea funcției de administrator public (echivalentul pentru ceea ce americanii denumesc city manager).

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE