Fostul viceprimar Gabriel Harabagiu a ajuns pomanagiu-șef în Primărie, pe bani publici. După ce i s-a terminat mandatul, Harabagiu a fost uns șef de birou de cumătrul și șeful său, primarul Mihai Chirica. Un Birou care nu exista înainte și nu există nici acum decât pe hârtie pe care Chirica a scris dispoziție.

„Nu are angajați și nici atribuiți, dar plimbă zilnic aerul pe holuri. E Biroul despre care nu știm cum se cheamă”, a spus, sub rezerva anonimatului, o sursă din Palatul Roznovanu.

E doar un mod de a-l plăti până la adevărata sa menire: cea de administrator public (city-manager). Hârtia e scrisă, dar Mihai Chirica încă nu a semnat-o. Primarul este acum în PNL, iar cumătrul său a rămas în PSD pentru că liberalii n-au vrut să-l primească.

Un colac de salvare pentru Harabagiu
Numirea lui Gabriel Harabagiu în această funcție executivă extrem de importantă a fost pregătită încă din 2017. Atunci, Primăria Iași a aprobat, în aprilie, o nouă organigramă care a adus câteva noutăți. Printre acestea și înființarea funcției de administrator public (echivalentul pentru ceea ce americanii denumesc city manager).

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.